Coridorul zero

938.05Nu trebuie să ne temem că toate încercările noastre de a dărui se vor transforma în cele din urmă într-o acțiune egoistă de dragul nostru. Noi trebuie să continuăm. Dacă îi fac un cadou unui prieten, atunci desigur, aceasta este și o acțiune egoistă, dar îmi este plăcută mie și plăcută celuia spre care o fac.

Se dovedește că ne apropiem și astfel oferim Creatorului un loc în care El poate intra între noi. Cu cât suntem mai aproape unul de celălalt, cu atât Creatorul are mai multe oportunități de a fi inclus în acest decalaj.

Creatorul nu are nevoie de un decalaj mare; dimpotrivă, El trebuie să existe o diferență între unul și celălalt, dar ar trebui să fie zero. Dacă există o diferență, dar această diferență este zero, atunci Creatorul este acolo.

Vrem să ne aducem calitățile, intențiile, gândurile și dorințele atât de strâns, încât toate să acționeze în aceeași direcție și astfel încât să nu existe aproape nicio diferență între ele. Diferența dintre noi vine din partea naturii, din partea Creatorului, dar vrem să ne contopim unul cu celălalt deasupra acestor diferențe.

Se dovedește că decalajul dintre noi în conexiunea noastră este zero, iar apoi dezvăluim Creatorul în ea sută la sută. La urma urmei, Creatorul nu are nevoie de un loc; dacă există un loc, acestea sunt deja forțe impure.

Dacă am dori să ne apropiem atât de mult încât să nu existe nici un decalaj între noi, atunci Creatorul o va face.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 4/10/22, “Pesach (Paştele)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: