Coronavirus: o lecție de smerenie

KabNeta publicat noul meu articol: “Coronavirus: O lecție de smerenie

Nu este prima dată când umanitatea se confruntă cu o pandemie înspăimântătoare, dar COVID-19 sau coronavirus este, fără îndoială, unul anume. Nici o altă criză de sănătate din trecut nu a spălat întreaga lume, ca un tsunami, nelăsând practic niciun colț al planetei neafectat. Motivul pentru asta este că niciodată lumea nu a fost atât de interconectată și interdependentă ca acum. Un astfel de sistem închis și îmbinat în natură ne învață că vom sucomba separat sau vom prospera împreună. Aceasta este lecția puternică pe care ne-o arată criza de coronavirus.

Moartea Neagră, SARS și cea mai mortală pandemie de până acum, gripa spaniolă, care a ucis în jur de 50 de milioane de oameni în întreaga lume în 1918, au fost focare de boală care au afectat profund umanitatea. Dar nu a mai existat niciodată o lovitură, cum este coronavirusul, cu o amploare atât de largă și globală, prinzând pe toți, întorcându-ne viața cu capul în jos, într-o clipă. Interzicerile de călătorie care au măturat imediat lumea au înghețat obsesia noastră pentru călătorii globale, indiferent unde, atât timp cât am reușit să evadăm. Şi perspectiva noastră asupra banilor s-a schimbat de la criză, făcându-ne să ne reevaluăm prioritățile în viață. Consumismul nostru nesfârșit și căutarea compulsivă a timpului liber s-au întrerupt brusc și, cel mai probabil și din fericire, nu se vor mai întoarce niciodată la ceea ce au fost. Va trebui să ne adaptăm la un stil de viață nou, mai esenţial, așezat și mai înțelept.

„Situația arată lumii întregi cât de slabi și vulnerabili sunt oamenii în fața naturii. Este o lecție de smerenie, când anterior am simțit că realitatea este la îndemâna noastră, pentru propria noastră utilizare și că am avut dreptul să exploatăm orice și tot ceea ce ne înconjoară, fără consideraţie pentru ceilalţi. ”

Războiul cu natura noastră

Pe lângă pandemii, și războaiele au lăsat în urma lor devastări în diferite părți ale planetei, generație după generație. Anterior, lumea s-a împărțit în tabere pentru purtarea conflictelor sale: germani și cei împotriva Germaniei, ruși și americani, chinezi și occidentali, iranieni și israelieni. Acum, întreaga lume a devenit un singur sat, iar coronavirusul a dovedit exact asta. Față de cele anterioare, această criză afectează întreaga umanitate, fără a face distincții de fond, origine, credințe sau statut în societate. Oameni simpli, oficiali guvernamentali, soți ai liderilor mondiali și celebrități – nimeni nu este imun la contaminare.

Situația arată lumii întregi cât de slabi și vulnerabili sunt oamenii în fața naturii. Este o lecție de smerenie, când anterior am simțit că realitatea este la îndemâna noastră pentru propria noastră utilizare și că am avut dreptul să exploatăm orice și tot ceea ce ne înconjoară, fără consideraţie pentru ceilalţi..

Nimic din natură nu are loc întâmplător. Situația actuală oferă umanității o direcție nouă și perspective noi, de vreme ce acum problema nu se adresează niciunei țări, regiuni sau conducători, cum a fost cazul în trecut. De această dată, navigăm cu toții apele tulburi, în aceeași barcă și trebuie să recunoaștem că singurul inamic cu care trebuie să luptăm este natura noastră interesată, egoistă, sursa dezechilibrului lumii. Virusurile și alte probleme ale ecosistemului sunt rezultatul direct al pagubelor pe care oamenii le provoacă sistemului naturii printr-un comportament nesabuit și abuziv, atât pentru sistem, cât și pentru ceilalți. Într-adevăr, toate sunt părți integrante ale aceleiași lumi, care funcționează ca o rețea enormă de roti dinţate interconectate.

Un leac pentru omenire

Nu există nicio interdicție pentru bucurii și plăcerii în viață. Dorința noastră de plăcere este țesătura naturii noastre și împlinirea ei este tocmai scopul creației: a face binele și a aduce mulțumire creațiilor sale. Întrebarea este: în ce scop ne bucurăm și, mai important, în detrimentul a ce sau al cui?

Prin urmare, pe cȃt de dureroasă și de descurajantă poate părea pandemia, coronavirusul poate deveni într-adevăr un leac pentru bolile umanității dacă învățăm lecția sa principală: singurul înger al morții este ego-ul uman și până nu ne vom ridica deasupra lui, nu ne vom bucura niciodată de o viata buna. Ni s-a oferit o trezire pentru a schimba direcţiile și pentru a ne conecta între noi, astfel încât împreună să putem dezlănțui forța pozitivă a naturii, care devine revelată prin relațiile noastre armonioase. Această revelație, schimbătoare de lume este un motiv de recunoștință.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed