Creatorul ne va ajuta cu bucurie

528.02Este clar că nu suntem capabili să ne schimbăm natura de la egoist la altruist. Este ca ridicarea de la nivelul ființei create la nivelul Creatorului. Desigur, nu este în puterea noastră pentru că suntem doar ființe create și destul de jos.

Evident, avem șansa de a crește, dar acest lucru este încă în fața noastră. Cu cât încercăm mai mult să ne ridicăm la realitatea spirituală, cu atât ne adâncim în lumea corporală, deoarece Creatorul a creat una împotriva celeilalte. Se datorează ambelor forțe, Faraonului și Creatorului, și învățării cum să le folosim corect, astfel încât să ne ridicăm între cele două, în linia de mijloc, către Creator.

Desigur, nu ne putem uni singuri în grupul zece, dar îi putem cere Creatorului să ne ajute să ne conectăm. Dar este imposibil să cerem până nu încercăm să o facem singuri. Adică depunem eforturi pentru a ne conecta și a descoperi cât de diferiți suntem, care nu se acceptă reciproc, cât de leneși suntem și nu înțelegem ce este conexiunea sau ce înseamnă să fii un singur om cu o singură inimă.

Când ajungem la disperare din încercările noastre, ne îndreptăm către Creator. Acum avem ceva să-I arătăm: „Uite, am încercat totul și nimic nu funcționează. Trebuie să ne ajuți! ”

Dar dacă nu începem și încercăm singuri, Creatorul nu ne poate ajuta. El face întotdeauna corecții la încercările noastre nereușite. Toată munca noastră constă în a încerca să facem ceva și, după aceea, avem dreptul să ne întoarcem la Creator și El ne va ajuta cu mare bucurie. După propriile noastre încercări, am realizat unde a avut loc spargerea și cum să o corectăm și că noi înșine nu suntem capabili de asta.

Când omul încearcă să obțină singură unitatea, adică nivelul spiritual în care este unit cu ceilalți, își dezvăluie neputința. Înțelege că nu are sentimente, nu înțelege cum să facă acest lucru și trebuie să primească forța superioară, dorința superioară pentru aceasta. Adică îi lipsește munca în minte și inimă.

Creatorul face totul, dar trebuie să venim la El din disperare din munca pe care am încercat să o facem și nu am reușit. Până nu încercăm noi înșine, nu știm ce să cerem.

Din lecția zilnică de Cabală 04.04.2021, „Pesach (Paște)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: