“Credeţi că traversarea Mării Roșii de către Moise s-a întâmplat cu adevărat?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Credeţi că traversarea Mării Roșii de către Moise s-a întâmplat cu adevărat?

Potrivit înțelepciunii Cabalei, trecerea Mării Roșii descrie o stare spirituală interioară de a lăsa în urmă dorințele egoiste și de a intra în dorințe spirituale de iubire, dăruire și conexiune. Este în esență trecerea de la această lume la lumea spirituală și este un proces care se desfășoară în orice persoană care se dedică metodei ascensiunii spirituale.

Când ieșim din granițele egoiste ale acestei lumi, adică din dorința de a ne bucura doar pentru propriul beneficiu, trebuie să o părăsim o dată pentru totdeauna. Limita pe care o traversăm într-o astfel de tranziție este descrisă ca „trecerea Mării Roșii”.

Procesul de ieșire din ego necesită o puternică rezistență egoistă, care se exprimă ca o dorință de a ne întoarce în Egipt (adică, trăind sub controlul cerințelor noastre direcţionate spre sine) pentru a fi sclavii ego-ului ca înainte. Națiunea, care sunt dorințe care vor să iasă din Egipt, încă nu au nicio idee despre cum să progreseze pentru a deveni mai altruistă, dăruitoare și iubitoare.

Aceste stări se desfășoară în interiorul fiecărei persoane și într-un grup de oameni în timp ce încearcă să se ridice deasupra ego-ului lor pentru a se conecta între ele. Despărțirea Mării Roșii are loc printr-un proces pe care cabaliștii îl numesc „credința deasupra rațiunii”, simbolizată de toiagul lui Moise. În general, „credința deasupra rațiunii” înseamnă creșterea importanței progresului pe calea spirituală – o cale a iubirii, a dăruirii și a conexiunii pozitive – deasupra importanței rămânerii slujitorilor dorințelor noastre egoiste și materialiste. În mod implicit, importanța spiritualității este mai mică decât importanța pe care o deținem în mod natural pentru căutările egoiste și, astfel, creșterea importanței spiritualității necesită un mediu de susținere a persoanelor cu gânduri similare care vizează realizarea spirituală.

Marea Roșie este parte pentru cei aflați în starea de credință deasupra rațiunii. Trecerea Mării Roșii înseamnă că trecem de la lumea corporală tranzitorie care se află sub controlul dorințelor egoiste, în lumea spirituală eternă care rulează printr-un sistem de operare altruist opus. Armatele Faraonului reprezintă starea interioară numită „sub rațiune”. Înecarea lor reprezintă ego-ul care este lăsat în urmă pe măsură ce trecem către spiritualitate.

Această acțiune este simbolizată de saltul lui Nachshon în mare. De ce sare Nachshon mai întâi în mare în loc să o facă Moise? Pentru că Moise este deja dincolo de această stare, în calitatea Bina. Cu alte cuvinte, calitățile spirituale ale iubirii, dăruirii și conexiunii îl guvernează deja pe Moise. Conexiunea sa cu aceste calități spirituale conduce națiunea, adică dorințe care urmăresc ieșirea din ego și intrarea într-o conexiune spirituală, eliberându-le treptat de ego și conducându-le la conexiunea spirituală.

Dorințele care nu au nicio dorință de a avansa prin credință deasupra rațiunii, şi care vor să rămână în ego, sunt aduse la moarte de condiția credinței deasupra rațiunii. Acest lucru înseamnă că nu pot trece Marea Roșie spre realizare spirituală, deoarece nu pot obține calitatea iubirii și a dăruirii deasupra ego-ului lor. Dorințele egoiste mor pe mare, provocând o despărțire între dorințele egoiste și cele altruiste.

Marea, sau apa în general, reprezintă viața – calitatea Bina, dăruirea și iubirea. Ne naștem în apă. Apa este fundamentul vieții, dar există ape bune și ape rele. Când apa se află încă în limitele ego-ului, este dăunătoare, înecându-i pe cei care se află în ea.

Întreaga poveste despre trecerea Mării Roșii descrie dobândirea unei abilități supranaturale, calitatea de a se îngriji de ceilalți fără interes personal și trecerea la un sistem complet diferit de existență în care beneficiul altora devine mai important decât beneficiul propriu. Trecem o graniță și, acolo unde am trăit anterior doar pentru noi înșine prin ego-ul obișnuit, ne mutăm într-o viață de iubire și de dăruire pentru ceilalți.

Trecerea Mării Roșii descrie astfel o inversiune completă a atitudinii noastre față de viață – de la egoism la altruism, corporalitate la spiritualitate, diviziune la conexiune, de la primire la dăruire – și este condusă exclusiv de aspirația de a deveni la fel de iubitor și dăruitor ca și Creatorul. : o forță de dăruire pură, fără nici o urmă de interes personal.

Bazat pe programul „Stări spirituale” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman și Michael Sanilevich vineri, 1 aprilie 2021. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: