Cresterea Până la Dezvăluirea Secretului

Suntem la un nivel al evoluției noastre, în care sensul real al Torei ne este ascuns. Atunci când vorbim despre secretele Torei, nu trebuie să uităm că secretul real este imposibil să-l împărtășim cu alții, deoarece o persoană nu poate percepe ceea ce tu descoperi.

Este ca și cum ai explica unui copil mic, de exemplu, un concept foarte complicat sau un dispozitiv secret, arătându-i desene și tabele, dar acesta tot rămâne un mister pentru el. Cineva trebuie să se pregătească pentru revelarea unui secret.

Prin urmare, putem ridica doar ușor vălul care ascunde secretul, pentru a arăta că este acolo. Pentru o persoană care înțelege, Tora nu este o colecție de povestiri. De aici începând, totul depinde de acea persoană.

Este ca și cum am deschide ușa un pic spunând: „Uite, acesta este nivelul următor, aceasta este lumea viitoare, aceasta este intrarea în dimensiunea superioară. Astfel, puteți merge acolo, să vedeți, auziți, si să înțelegeți, să studiați, să explorați aceasta, și să existați în ea, în timp ce trăiți în lumea noastră. Nimic nu te limitează în afară de tine însuți. Puteți extinde nivelul, percepția voastră, cunoștințele, impresiile, și simțurile până la punctul în care vor include toata infinitatea. Totul depinde de voi! Faceți eforturile și veți reuși.”

Principalul este că omul ar trebui să vadă secretul, nu că ceva îi este ascuns de el, ci că el nu a crescut suficient pentru descoperirea lui. Dacă face eforturi, secretul va deveni o realitate. Acesta nu este protejat în nici un fel decât prin mintea limitată și senzația interioară a omului.

Când ceața dispare, omul descoperă un câmp enorm de activitate, infinitatea.

Din KabTV „Secretele din Cartea Eternă” 6/29/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: