Criteriul pentru egalitate

Întrebare: Care este criteriul pentru egalitate?

Răspuns: Egalitatea este atunci când ambii parteneri sunt de acord cu termeni relativ egali. Adică eu vreau să fiu egalul tău în faptul că noi amândoi suntem capabili să dăm totul deasupra costului de a trăi. În acest caz, noi suntem egali. De aici trebuie să începem, iar pe lângă asta, nu este niciun numitor comun, nicio barieră.

Comentariu: Ai scris cândva că egalitatea este complementarea reciprocă și nu egalizarea. „Noi trebuie să stoarcem realizarea potențialului pe care ei îl pot dărui societății”.

Răspuns: „A stoarce” ar putea suna cumva nepoliticos, mai degrabă ar trebui să ajutăm o persoană să se realizeze pe sine.

Nu contează dacă este o casnică sau capul guvernului – fiecare din ei dă maximul în domeniul lor. În asta ei sunt cu siguranță egali. Să spunem, există un fel de tribunal ceresc, ei își încheie viața lor pământeană, se duc acolo sus și capul guvernului vede o casnică lângă el.

Întrebare: Suntem toți egali în fața lui Dumnezeu sau este un fel de ierarhie și acolo?

Răspuns: Toată lumea este egală, absolut toată lumea.

Întrebare: Reiese că noi ne egalizăm nu prin a deveni similari ci prin străduința pentru un scop comun?

Răspuns: Da, și înțelegem că scopul nostru este a dărui societății noastre.

Egalitatea este definită în relație cu eforturile mele de a mă apropia de alți oameni. De exemplu, eu dedic zece ore pe zi pentru unirea cu alți oameni și altcineva dedică două ore pentru asta. Însă acesta este maximul său, așa este construit el, iar în asta noi suntem egali.

Întrebare: Asta poate fi numită egalitate spirituală?

Răspuns: Desigur, dar egalitatea spirituală de asemenea implică dăruirea voluntară. Toate orele, toate oportunitățile pe care o persoană le dăruiește pentru binele societății, indiferent de orice, este dăruire spirituală. Atunci, în conformitate cu asta, noi putem să judecăm egalitatea oamenilor.

De pe KabTV „Abilități de comunicare” 9/11/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed