„Cum ar arăta o lume fără intimitate?” (Quora)

Michael Laitman, Pe Quora: Cum ar arăta o lume fără intimitate?

Ar fi ca și cum am fi cu toții goi unul în fața celuilalt.

Deși s-ar putea să sune groaznic, pentru că în prezent contam că avem tot felul de protecții asupra noastră, atunci când ne-am elimina protecțiile, atunci am deveni liberi. Adică nu am simți nevoia să ne închidem unul de celălalt și am putea să ne deschidem și să ne simțim nerușinați unul în fața celuilalt.

Putem fi liberi fie avand nimic, fie avand totul. Mai mult, putem acoperi orice sentiment de nesiguranță conectându-ne la forța pozitivă a naturii și invitând-o în viața noastră. Conform legii care ne ghidează realitatea – legea echivalenței formei – prin ajustarea atitudinilor noastre unul față de celălalt, astfel încât acestea să devină asemănătoare cu atitudinea forței superioare a naturii față de noi, atunci ne-am simți în aceeași stare fără limite, ca natura.

Cu toate acestea, în prezent ne aflăm într-o stare opusă naturii. Suntem egoiști, în timp ce natura este altruistă. Prin urmare, eliminarea intimității noastre pare în prezent un coșmar pentru majoritatea. Totul depinde de cât de bine suntem conectați: dacă ne dăm seama de conexiunile noastre în mod armonios, în care fiecare ne susținem și ne încurajăm unul pe celălalt să construim atitudini altruiste unul față de celălalt deasupra pulsiunilor noastre egoiste înnăscute, atunci ne-am simți complet în siguranță, în siguranță și încrezători și nu ne-ar fi teamă să ne pierdem intimitatea.

Pe baza videoclipului, “ Cum ar arăta o lume fără intimitate?” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman si Oren Levi. Scrisă/editată de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed