“Cum pot eu ca individ să salvez mediul nostru înconjurător?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum pot eu ca individ să salvez mediul nostru înconjurător?

Dacă vrem să salvăm mediul nostru înconjurător, atunci trebuie să schimbăm un singur lucru: atitudinile noastre unul față de celălalt.

Dezvoltarea noastră a ajuns într-o stare în care forțele de separare se extind în întreaga umanitate. De asemenea, ne apropiem de o stare în care vom simți că tot ce ne lipsește este o atitudine pozitivă unul față de celălalt.

Toate tipurile de eforturi în afara schimbării atitudinilor noastre unul față de celălalt nu vor face nimic pentru a salva mediul. Asemenea eforturi provin din lipsa unei înțelegeri și percepții cuprinzătoare a realității și din a vedea adevăratele interrelații dintre noi și natură.

Fiind cel mai dezvoltat dintre nivelurile naturii – mineral, vegetal, animal și uman – echilibrul naturii depinde numai de noi, oamenii, să ajungem la o atitudine pozitivă și o conexiune între noi. Acest lucru se datorează faptului că fiecare nivel calitativ superior al naturii are o putere mult mai mare decât nivelul său precedent, iar oamenii ocupă cel mai înalt nivel al naturii. Prin urmare, afectarea pozitivă a mediului, a climei și a naturii în general se poate realiza prin atingerea unor relații pozitive între noi, la nivel uman. Dimpotrivă, lăsând pulsiunile noastre dezbinate să rupă relațiile umane, distrugem și natura.

Prin urmare, cu cât noi oamenii, ne vom putea corecta mai mult – schimbându-ne atitudinile separatoare unul față de celălalt în atitudini pozitive de sprijin reciproc, încurajare, responsabilitate și preocupare – cu atât vom primi feedback pozitiv din partea naturii. Și cu cât ne dezvoltăm mai mult fără a suferi o astfel de corectare, cu atât vom primi feedback negativ din partea naturii, cu dezastre naturale și pandemii printre ele.

Prin urmare, este foarte important pentru noi să ne organizăm gândurile, dorințele și calitățile astfel încât să înțelegem că o trecere către un viitor mai bun, inclusiv ceea ce percepem că salvează mediul înconjurător, depinde numai de schimbarea atitudinii noastre unul față de celălalt: de la egoism la altruism.

Bazat pe videoclipul „Nevoia unei schimbări de atitudine” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed