Cum putem echilibra societatea? – Discuție cu Prof. Stephen Bronner

Cabalistul Dr. Michael Laitman și prof. Stephen Bronner, co-director al Consiliului Internațional pentru Diplomație și Dialog și autorul “Un zvon despre evrei: antisemitism, conspirație și protocoalele Sionului” caută modalitatea optimă de a echilibra societatea. .

Două forțe operează realitatea: pozitivă și negativă. Forța negativă este egoul uman, în continuă evoluție – dorința de a se bucura, în detrimentul altora. Se dezvoltă în mod natural și, în timp ce erupe, provoacă crize și dezintegrare. Forța pozitivă este una a iubirii și dăruirii, o forță altruistă. Ea se revelează în conexiunile umane pozitive. Noi tânjim subconștient după altruism, dar ne confruntăm cu manifestări ale ego-ului din jurul nostru.

Cum putem scăpa de ego-ul nostru?

Nu ar trebui să scăpăm de nimic. Atât altruismul, cât și egoismul, iubirea și ura, sunt necesare dezvoltării noastre. Umanitatea trebuie să găsească un echilibru conștient între aceste două forțe, iar Înțelepciunea Cabalei ne spune cum.

Existăm sub guvernarea legilor naturii și astfel suntem subiecții lor. Prin urmare, dacă oamenii creează o astfel de atitudine față de ură și iubire, în care una o acoperă pe cealaltă („iubirea acoperă toate fărădelegile”), vor construi o structură care să se potrivească sistemului integral al naturii și, în funcție de echivalența formei cu natura, să atingă. echilibrul perfect și complet.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed