Cum sa fac pasul de intrare in Lumea Spirituala

Intrebare: Ce ar trebui sa fac daca studiez Kabbalah folosind logica si ratiunea?

Raspunsul meu: Eu, de asemenea, obisnuiam sa fac asta pana am inteles ca nu voi obtine niciodata nimic in aceasta stiinta cu mintea. Sunt genul de persoana care iubeste sa studieze, sa inteleaga, sa desfaca lucrurile in patru si apoi sa le asambleze la loc in minte, si care cauta esenta problemei. De cate ori vedeam oameni “pierduti in emotii” radeam de ei.

Totusi, asta s-a schimbat, pentru ca mintea nu-mi permitea sa intru in lumea spirituala. Treptat, am inceput sa inteleg ca spiritualitatea este calitatea de a darui, care-mi cere sa-mi schimb sentimentele, dorintele si atitudinea. Nu obisnuiam sa apreciez moralitatea umana, preferam intodeauna logica rece si ratiunea. Am avut cu adevarat momente grele studiind Kabbalah pana ce, am fost deziluzionat, in sfarsit, de abordarea rationala si am inteles ca “capul” meu nu duce la nicio relatie cu spiritualitatea.

Nu conteaza cat de adancit in studiu esti, ratiunea si logica nu-ti vor oferi o cheie de acces in lumea spirituala. Este imposibil sa intelegi spiritualitatea cu mintea. Drumul spre lumea spirituala trece prin sentimentele si dorintele tale, nu prin intelect. In schimb, eu imi petrecusem intreaga viata lucrand cu mintea mea!

Pana cand persoana nu ajunge sa fie complet deziluzionata de convingerile sale, nu va fi in stare sa gaseasca drumul spre lumea ascunsa. In plus, nimeni nu poate interveni in dezvoltarea spirituala a persoanei. Altfel vom repeta tristul experiment al partii “progresiste” a umanitatii, care si-a impus cultura natiunilor “primitive”, exterminandu-le in consecinta.

Mi-a luat mult timp ca sa inteleg asta. Dar din partea luminata, odata ce am realizat asta, am fost capabil sa imping toata forta mintii mele, toata incapatanarea judecatii mele, toata inteligenta acumulata de-a lungul anilor – in afara dorintei egoiste. Si asta m-a salvat cu adevarat, pentru ca este cu siguranta dorinta cuiva care vroia sa se schimbe.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed