Cum să faci creația perfectă?

Creatorul are o mare problemă – El este perfect. Cum poate El să creeze ceva în afara Sa, care să fie și acesta perfect? Mai mult, dacă El este perfect, atunci cum poate fi altceva decât El? Și dacă există ceva și trebuie neapărat să fie precum Creatorul, atunci ce rămâne cu perfecțiunea Lui? Acest lucru ridică o dilemă.

Din punctul nostru de vedere, Creatorul pare a fi într-o stare de neînțelegere, ce se întâmplă în general? Ce ar trebui să facă El cu creația?

Se pare că, pentru ca să fie perfectă creația, ea trebuie creată opus Creatorului, astfel încât acest opus să se realizeze în asemănarea Lui. Și, deși inițial creația este opusă, adică absolut imperfectă, ca urmare a transformării sale, ea va deveni similară cu Creatorul.

Creația trebuie să preia de la Creator perfecțiunea Sa și să se îmbrace în ea. Apoi, amândoi vor fi egali în expresie externă, iar acest lucru îi va conduce la adeziune completă, similitudine între ei, la iubire și reciprocitate completă.

Dar în interiorul creației va rămâne totuși un punct care este absolut opus Creatorului, adică dorința de a se bucura, de a gândi și de a avea grijă doar de sine. Și în acest fel, creația va fi diferită de Creator.

Prin urmare, perfecțiunea Creatorului este în natura Sa de dăruire și iubire deplină. Iar perfecțiunea creației se va manifesta atunci când va deveni similară cu Creatorul.

Din emisiunea de pe KabTV “Cabala – Ştiinţa vieţii” 01.03.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: