Cum să-l simți pe Creator, partea 6

629.4Ce este adevarul?

Mintea este definită de senzația pe care o are omul în analiza „adevărului și minciunii”. (Michael Laitman, „Îl voi cunoaște pe Creator din interiorul meu”, o modificare a lui „Din trupul meu îl voi cunoaște pe Domnul” din Baal HaSulam)

Cel mai important lucru este să analizăm constant stările prin care trecem din punctul de vedere al adevărului și al minciunilor. Minciunile înseamnă senzații și măsurători egoiste, iar adevărul înseamnă lucruri altruiste care depășesc interesele corpului nostru, pe care le putem simți și măsura independent de noi, în forma lor adevărată.

Prin urmare, senzațiile altruiste sunt adevărate, iar cele egoiste sunt pur subiective și nicidecum adevărate. Depind de modul în care oamenii care cred că au dreptate sunt capabili să-i convingă pe ceilalți.

Aceasta este partea Creatorului dată de sus. Încercările noastre de a dărui de la noi înșine și de a dezvolta astfel de proprietăți în noi, creează senzația Creatorului.

Nu are nicio legătură cu imaginația și este exclusiv determinată de senzații. Adică, spiritualitatea se simte în dorințe și nicidecum în minte.

Acest lucru este foarte interesant, dar pentru a deveni cabalist și, în general, o persoană spirituală, nu trebuie să fii inteligent. Acest lucru nu necesită nicio rațiune, ci doar dezvoltarea sentimentelor. Dar este nevoie de multă inteligență pentru a dezvolta aceste sentimente.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 23.06.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: