Cum să te protejezi împotriva deochiului

626Comentariu: În ultima vreme, s-a acordat multă atenție subiectului deochi, deoarece ura omului pentru om a crescut. Iar o persoană se teme de deochi. În același timp, oamenii de știință încă susțin că acest lucru nu există, că totul este inventat.

Răspunsul meu: Nu, nu sunt de acord cu ei!

Întrebare: Oamenii atârnă tot felul de brelocuri împotriva deochiului. Există tutoriale online despre cum să pregătești un astfel de breloc și cum să faci o amuletă împotriva deochiului. Se știe că acesta are o vechime de mii de ani. Crezi că există deochi sau nu?

Răspuns: Da. Dar nu este un astfel de deochi, că m-am uitat la tine într-un mod special. Prin dorința noastră, suntem cu toții legați împreună într-o mare dorință comună, pe care Creatorul a creat-o, și astfel ne putem influența reciproc cu dorințele noastre, fiecare de la propriul nivel de unde provine rădăcina sufletului său. Prin urmare, gândind urât despre ceilalți, mă rănesc pe mine însumi și îi rănesc pe ei. Fac rău pentru că acționez prin dorința mea.

Întrebare: Acest lucru se întâmplă fără să vrei?

Răspuns: Da, bineînțeles. Oamenii nu știu asta. De ce este lumea noastră atât de rea? Pentru că oamenii gândesc așa unul despre celălalt!

Întrebare: Din faptul că îl aplatizează într-un fel pe celălalt?

Răspuns: Sigur. Dorește cineva binele celorlalți? Se pare că întreaga noastră lume trăiește numai pe deochi. Pe dezgust, pe respingerea oamenilor unii de alții.

Ochiul este cel mai înalt organ: vederea, auzul, mirosul, gustul și atingerea sunt cele cinci simțuri. Iar văzul este cel mai înalt dintre ele.

Și deci trebuie să avem grijă să ne privim corect unul pe celălalt, adică să ne tratăm corect.

Comentariu: Tocmai ai spus că întreaga noastră lume este construită pe deochi.

Răspunsul meu: Unde ați văzut o relație normală de la om la om? Doar în direcția negativă!

Inițial, noi nu suntem acordați pentru bine. Nu suntem inițial configurați pentru o atitudine corectă unul față de celălalt. Am pus astfel de condiții ca, dacă el mă tratează bine, atunci îl voi trata corect și așa mai departe. Dar inițial nu am nicio bunăvoință pentru ceilalți. De ce naiba aș face-o? De ce ar trebui să îi tratez bine pe ceilalți? Vorbesc ca o persoană normală din această lume. Acest lucru nu se poate întâmpla!

Omul este făcut din rău! Omul este rău! Deci, nu poți scăpa de asta. Numai educația îl poate scoate din această mlaștină egoistă și invidioasă, îl poate trage de urechi afară, îl va scălda, îl va usca bine, îl va atârna de urechi la soare, astfel încât să-l usuce bine. Și după aceea, poți începe să-l umpli cu ceva bun.

Întrebare: Atunci toată această știință a corectării, numită Cabala, este despre cum putem transpune aceste gânduri rele, viziunea malefică asupra căreia există lumea noastră, într-o perspectivă bună?

Răspuns: Da.

Întrebare: Este vorba despre cum să ridici o persoană din această lume în lumea unei viziuni binevoitoare, a bunătății?

Răspuns: Da. Aceasta va fi deja o lume spirituală. Lumea superioară.

Iar lumea noastră este creată numai în rău. Doar rău, pentru că o persoană raportează totul numai la el însuși, fie că mă face să mă simt bine sau rău conștient sau subconștient, în mod inconștient.

Întrebare: Dacă sunt așa și nu mă pot schimba, care este procesul de educație despre care tot vorbești?

Răspuns: Este vorba despre a te face să te schimbi, astfel încât să atragi asupra ta forța pozitivă a naturii, care se numește Creator, care va începe să-ți corecteze forța negativă.

Întrebare: Deci spunem mereu că, pentru a face acest lucru, trebuie să înțelegem că în mine există doar forță negativă? Și o urăsc cu adevărat? Acesta este punctul de plecare? Apoi, voi dori forța bună.

Răspuns: Da. Asta este!

Această forță bună este peste tot în jurul nostru. Umple absolut întregul spațiu! Numai că noi o respingem, nu o vrem. Suntem special creați pentru a ne ridica deasupra noastră, pentru a ieși din noi înșine, către această forță comună.

Întrebare: Atunci încă trebuie să înțelegem că la nivelul solului, în această lume, nu putem face nimic noi înșine cu aceste mâini, cu acest cap?

Răspuns: Nimic.

Comentariu: Și toate încercările noastre acum de a crea o societate mai bună, o lume mai bună …

Răspunsul meu: Sunt din nou aceleași jucării.

Comentariu: Și omenirea este încă în căutarea unui lider pământesc.

Răspunsul meu: Nu știe cum să folosească forțele naturii! Adică ceea ce ne dă Cabala și ceea ce ne explică Cabala. Cabala ne spune cum să ajungem la această forță pozitivă a naturii, să o atragem constant către noi înșine și astfel să schimbăm lumea. Ce înseamnă pacea? Ceea ce văd și simt în jurul meu, fie cu ochiul meu rău sau cu ochiul meu bun, este ceea ce eu numesc lume.

Așadar, cum îmi schimb atitudinea rea față de lume cu una bună? Aceasta este întreaga știință a Cabalei, știința de a obține impresia corectă a locului unde vă aflați, a acestei lumi.

Întrebare: Deochiul și corupția sunt lucruri diferite?

Răspuns: Corupția este o atitudine proastă față de toți ceilalți, cu ajutorul căreia aduc într-adevăr o mulțime de daune sistemului de forțe care ne înconjoară, în care suntem, ca într-o rețea, conectați unii cu alții.

Fac deja acest lucru în mod deliberat. Dacă îi tratez în mod deliberat pe alții cu rău, aduc forța malefică în relațiile noastre reciproce, eu prejudiciez lumea cu ea.

Întrebare: Se întoarce la mine că distrug în mod deliberat lumea?

Răspuns: Da, se întoarce la mine.

Comentariu: Deci, dacă în deochi spunem: „atinge lemnul, ca să nu cobești”, adică o persoană simte că vine ceva rău de la el, atunci în corupție nu bat în masă, mă duc direct să-l ucid.

Răspunsul meu: Îți concentrezi tot răul din tine pentru a face rău altuia. Prin asta strici sistemul de forțe, această rețea în care ești plasat și se întoarce la tine. Dar vine înapoi printr-o mie de căi diferite, așa că nu îl poți conecta cu deochiul tău, pe care l-ai pornit.

O persoană trebuie să învețe să stăpânească în mod corespunzător forțele pozitive și negative. El le poate controla și face ca lumea din jurul său să fie perfectă iar pe sine însuși etern.

KabTV Michael Laitman” 19.11.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: