“Cum se schimbă societățile și care sunt forțele majore ale schimbării?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum se schimbă societățile și care sunt forțele majore ale schimbării?

Natura noastră este să ne bucurăm, să primim plăcere, iar dorința noastră de a ne bucura crește constant. Ca urmare a dezvoltării sale, cere împliniri noi și diferite, din nou și din nou. La fel, cu cât dorința de a se bucura crește, cu atât mai mult umanitatea dezvoltă modalități din ce în ce mai sofisticate de a o împlini.

Momentan suntem într-o stare unică. Capitalismul a ajuns într-o fundătură. În ultimii 50 de ani am încercat să-l reînviem, dar nu ne-a reușit. Astăzi, natura ne dezvoltă într-o nouă stare, împotriva voinței noastre.

În trecut, am participat la tranziții care au avut loc în întreaga societate, deoarece astfel de tranziții s-au aliniat cu creșterea dorințelor noastre egoiste, a naturii noastre. Am dezvoltat fiecare grad succesiv al societății noastre, făcând pași pentru a trece de la sclavie la feudalism și apoi la capitalism, care este ceea ce avem acum.

Astăzi însă, nu vom găsi liniștea rămânând într-un sistem capitalist și nu vom putea crea următorul nivel de dezvoltare prin forța propriei noastre voințe, pentru că am ajuns la o săturare a dezvoltării noastre egoiste. Egoul nostru nu mai are nevoie să crească la un nou nivel de dezvoltare și, prin urmare, nu avem nevoie să construim nicio stare nouă prin mijloacele noastre obișnuite, așa cum am făcut în trecut.

Următorul nostru grad de dezvoltare va fi unul care se va opune ego-ului nostru. Va trebui să ne adaptăm la următorul nostru grad de dezvoltare, inversând egoismul nostru, precum și pe noi înșine. Va trebui să creștem conștient, să recunoaștem că forța egoistă care ne-a condus dezvoltarea până astăzi este o forță negativă, care ne duce la tot mai multe probleme și crize în epoca noastră actuală. Prin realizarea negativității în dorințele noastre egoiste, va trebui apoi să concluzionam că trebuie să ne ridicăm la o stare opusă.

Astăzi, ego-ul nu ne mai dezvoltă. Natura ne dezvoltă după propria sa formă, care este altruistă, interconectată și interdependentă. Astfel, trebuie să ne adaptăm și să construim umanitatea în armonie cu natura și să nu ne mai dezvoltăm contrazicând-o. Trebuie să dezvoltăm legături de conexiune pozitivă în întreaga societate umană, în loc să lăsăm să prolifereze formele egoiste de exploatare a altora în numele propriului beneficiu.

Astăzi, suntem în pragul unui nou tip de transformare și tranziție. Nu ne mai putem dezvolta urmărind în mod natural creșterea ego-ului, deoarece ego-ul a devenit exagerat și și-a saturat dezvoltarea.

Este foarte greu, pentru că omenirea nu înțelege că avem o dezvoltare egoistă saturată, iar guvernele cu siguranță nu înțeleg. Capitalismul cronic se află într-o stare în care fiecare dintre susținătorii săi îi susține pe ceilalți și nu dorește să se gândească la nicio schimbare.

Cabaliștii de astăzi simt că este datoria lor să explice ce va întâlni omenirea în curând, pentru că spre deosebire de revoluțiile pe care le-am avut în trecut, care au schimbat fața umanității, acum întâlnim un timp nu al revoluției, ci o inversare completă. Să sperăm că vom reuși să explicăm acest lucru și, prin aceasta, că vom ajuta la înțelegerea și atenuarea schimbărilor pe care trebuie să le sufere societatea umană. În caz contrar, umanitatea va trece prin următoarea fază a dezvoltării sale printr-o mulțime de dureri și suferințe nefericite.

Bazat pe videoclipul „De ce au loc schimbări?” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman și Chaim Ratz. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: