Dacă am ști pentru cine muncim!

Tora, Exodul, 02:23: ”S-a întâmplat, în această perioadă lungă de timp, că regele Egiptului a murit.” Ar trebui să înțelegem că trebuie să privim în interior, nu în exterior, în afara noastră. Este Faraon al meu și Egiptul meu și totul se află în interiorul meu. Este Faraon al meu și Egiptul meu și totul se găsește în interiorul meu. Totuși, vreau să construiesc un nou eu în interiorul meu și pentru asta, trebuie să muncesc dur și să ucid anumite dorințe în interiorul meu și să le fac să intre în coliziune unele cu altele.

Imaginați-vă starea Moise, o mică scânteie de dăruire care a crescut în imensul ego numit palatul lui Faraon. Vine timpul când regele Egiptului moare și sunt în starea în care ego-ul meu moare în final. Înțeleg că nu există nici un folos și vreau să fiu liber de asta dar, în același timp, nu pot. Văd că acest ego este mort. Vreau să scap de asta dar nu știu cum să mă eliberez de el.

”Că regele a murit” înseamnă că ego-ul a încetat să existe, la fel cum oamenii mor în această lume. Încetează să existe în ochii mei, în estimarea mea, și el își pierde controlul asupra mea. Nu mai vreau să fiu sclavul său! El mă domină mereu dar este deja împotriva voinței mele. În ceea ce mă privește, el moare așa cum mari lideri o fac și nu mai țin cont de el.

Nu pot să fiu încă liber de controlul său, dar nu mai consider că este mare și nu mai accept să-l respect și să-i fac capriciile. Nu mai sunt sclavul lui fidel.

Priviți lumea și cum încearcă oamenii și fac totul pentru ego-ul lor. Dacă ar ști că este un străin pentru ei. Dacă ar înțelege și ar vedea că ei muncesc pentru un mincinos care ia de obicei tot ceea ce ei câștigă seara prin munca lor grea. O persoană încearcă și face eforturi, dar 99% din fructul muncii sale îi este furat de Faraon care nu îi lasă decât firimituri mizere astfel încât să nu moară și să continue să muncească zi după zi.

Totul este aranjat și organizat în jurul unei persoane. Televiziune, publicitate, presă și alegeri funcționează pentru ca să o facă un sclav care nu are nici un mijloc să scape. Dar, puțin câte puțin, o persoană începe să înțeleagă că este un sclav și asta este ceea ce se întâmplă națiunii israeliene. O persoană își dă seama că trebuie să se elibereze și să scape din acest cerc vicios, dar ea nu știe cum.

Asta este asemănător situației noastre actuale; realizăm că, dacă vom lăsa lucrurile așa cum sunt, ne vom îngropa în ego-ul nostru, dar nu știm cum să scăpăm. Avem nevoie de forța lui Moise!

Din kab.tv, ”Capitolele Torei cu Shmuel Vilozny”, 15.12.2014

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: