“Dacă treceți peste „indicatoare”, așteptați-vă la accidente” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinDacă treceți peste „indicatoare”, așteptați-vă la accidente

People in cars line up for a coronavirus disease (COVID-19) test in Brockton, Massachusetts, U.S., January 4, 2022. Picture taken with a drone. REUTERS/Brian Snyder

Acum că ne confruntăm cu un al patrulea vaccin sau al doilea rapel, alegeți cum vreţi termenul, este evident că ne ocupăm de pandemie într-un mod greșit. Nu are sens să te vaccinezi la fiecare șase luni și ceva. Nu putem învinge virusul pentru că nu înțelegem că nu este un inamic extern, ci iese din interiorul nostru cu un motiv. Până nu înțelegem de ce este aici, nu vom ști cum să-i facem faţă.

SARS-COV-2 este un indicator. Ca toate indicatoarele rutiere este pus în locul ideal, pentru a ne menține pe drumul cel bun. Totuși în loc să respectăm semnul, credem că este un obstacol în calea noastră și încercăm să trecem peste el.

Pentru a ști cum să tratăm cu succes virusul, mai întâi trebuie să știm pentru ce este acesta. De ce a venit în mod special acum și nu mai înainte sau mai târziu? De exemplu, recent o combinație de algoritmi și tehnologii noi a identificat sute de microbi necunoscuți anterior, care trăiesc în corpurile noastre. Există nenumărate altele despre care nu știm și multe dintre ele sunt viruși.

Un virus nu este neapărat patogen. Devine nociv atunci când îl excităm să acționeze împotriva noastră.

Cu alte cuvinte, comportamentul nostru negativ induce schimbări negative în virus, la fel cum induce schimbări negative în întreaga natură. Virusul este un indicator, în sensul că ne indică faptul că ne-am rătăcit. Dacă ne întoarcem pe calea cea bună virusul va dispărea. Dacă nu o facem, va rămâne până când o vom face, sau un alt indicator dureros îi va lua locul până când vom înțelege.

Singurul mod în care putem rămâne pe drumul cel bun este să ducem un mod de viață echilibrat. Dacă trecem de la energia cărbunelui la a soarelui și de la benzină la electricitate, dar nu ne schimbăm atitudinea abuzivă și exploatatoare față de ceilalți oameni și de mediu, nimic nu se va schimba în bine. Vom vedea escaladarea dezastrelor la toate nivelurile, de la cutremure, tsunami, inundații și incendii, la secete, furtuni și creșterea nivelului mării, până la epidemii și în final, până la dezintegrare socială, haos și război.

Toate sunt indicatoare. Vor înceta să ne facă rău când vom înceta să ne lovim de ele. Atunci când adoptăm un mod de viață echilibrat, în care trăim în armonie unii cu alții și cu întreaga natură, când nutrim reciprocitate și dezvoltarea reciprocă în loc de fală și degradare a celorlalți, atunci nu vom fi în dezacord unii cu alții sau cu natura.

Atât timp cât urmăm un curs de coliziune cu oamenii din jurul nostru și cu natura, vom avea accidente. Când promovăm considerația reciprocă în societate și ne aliniem cu planeta pe care trăim, viața noastră va fi o călătorie lină și plină de bucurie. Este bunul simț de bază.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed