“De ce antisemitismul prevalează în stânga progresistă, în special în stânga feministă?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce antisemitismul prevalează în stânga progresistă, în special în stânga feministă

Antisemitismul este un fenomen natural, care a apărut odată cu apariția poporului evreu în Babilonul antic în urmă cu aproximativ 4.000 de ani. Este în creștere atât în stânga, cât și în dreapta politică, deoarece ambele provin chiar din cauzele fenomenului antisemitismului însuși. Ura față de poporul evreu se revelează în mai multe moduri suplimentare în modul în care apare dintr-un anumit punct de vedere politic.

Cu toate acestea, întrebarea arzătoare este acum, ce facem în legătură cu aceasta?

Antisemitismul nu este doar împotriva evreilor. Este împotriva legii interioare a naturii, unde numai unitatea dintre toți oamenii ne poate salva de acest fenomen și poate aduce o transformare pozitivă în umanitate. Antisemitismul nu este deci în niciun caz o înclinație îngustă, față de evrei. Are un domeniu de aplicare mult mai larg.

Egoul uman – dorința de a se bucura pe seama celorlalți – a început să se consume și are nevoie de corectare. Cu cât acest ego îi face pe oameni să simtă ură unul față de celălalt și cu cât această ură îi face să sufere mai mult, cu atât mai mulți oameni conectează instinctiv această ură la evrei. În plus, ura față de evrei îi ajută temporar, deoarece fără ea, ura lor crescândă ar izbucni mai mult între ei.

Prin urmare, cred că ar trebui să privim antisemitismul ca pe un fenomen natural care există înainte și dincolo de laturile politice și trebuie să răspundem la acesta în consecință. Antisemitismul nu se poate termina cu mici remedieri în interiorul sau între părțile politice sau dacă părăsim statul Israel, așa cum o cer mai mulți dintre criticii noștri – în special din lumea arabă.

Antisemitismul este un fenomen care există la nivelul forțelor naturii, care pătrund în umanitate și întreaga natură. Evreii, poporul Israelului, națiunea bazată pe unire („iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”) deasupra diviziunii („iubirea va acoperi toate nelegiuirile”) pentru a răspândi acea unitate către omenire (pentru a fi „o lumină pentru națiuni”) ) trebuie să corecteze egoul uman – să se unească pozitiv deasupra lui. Au o metodă care poate salva omenirea de creșterea exagerată a ego-ului în era noastră.

Prin urmare, nu fac o legătură specială a antisemitismului cu stânga, stânga feministă sau cu orice altceva din spectrul politic. Antisemitismul merge mult mai adânc decât politica. Cu toate acestea, evoluția naturală prin nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii a transformat umanitatea într-o ființă autoconsumatoare. Și nu evreii sunt cei mai răi oameni din lume. Pur și simplu, ei au o metodă pentru unirea umanității și prin aceasta, salvează umanitatea de ego-ul uman excesiv și periculos de distrugător de astăzi.

Prin urmare, nu ar trebui să ne gândim cum să facem mici remedieri aici și acolo. În schimb, trebuie să realizăm unitatea. Sunt sigur că dacă câteva milioane de evrei de pe planetă astăzi s-ar gândi cum să se unească pentru a face bine întregii umanități, atunci tendința de unire s-ar extinde în întreaga lume și toți s-ar alătura.

Ca măsură practică, dacă aș avea în puterea mea să fac acest lucru, nu m-aș întoarce la evrei, ci la toți cei care urăsc evreii și Israelul. Le-aș explica cum anume evreii le blochează fericirea și aș cere, de asemenea, să-și redirecționeze presiunea asupra evreilor: să ceară unitatea evreiască. Acest lucru se datorează faptului că, dacă evreii se unesc, antisemitismul va dispărea și întreaga umanitate se va uni. Și atunci când sunt uniți, toate problemele arzătoare pe care le percepem în viața noastră de astăzi ar dispărea pur și simplu.

Pe scurt, omenirea se îndreaptă spre o stare de unitate perfectă. Omenirea se poate uni cu condiția ca poporul Israel să se unească. Astăzi însă, evreii sunt mai divizați decât oricare alt popor. Prin urmare, antisemitismul va dobândi treptat forme care îi vor obliga pe evrei să se unească. În cele din urmă, o percepție interioară se va forma în noi evreii, că trebuie să ne unim și, făcând acest lucru, ne vom salva pe noi înșine și întreaga omenire de orice ură, diviziune și criză.

Pe baza unei discuții „întâlniri cu Cabala” între Cabalistul  Dr. Michael Laitman, Prof. Eli Avraham, Gabriel Malka și Dr. Eli Vinokur la 28 mai 2021.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed