De ce are Creatorul multe nume?

583.01Întrebare: Dacă Creatorul este unul, unic și distinctiv, atunci de ce are El atât de multe nume?

Răspuns: În funcție de modul în care o persoană Îl percepe pe Creator, el îi dă nume. Iar când Îl dobândește în forma sa adevărată, atunci numele dispare complet și rămâne doar un simbol din patru litere, care vorbește despre modul în care îl percepem în sentimentele noastre.

Cu alte cuvinte, există un discernământ rădăcină sau zero, împreună cu discernământurile 1, 2, 3 sau 4.

În afară de rădăcină, fiecare dintre ele este un nume al Creatorului, însemnând o revelație a Creatorului în noi. Rădăcina este atributul dăruirii, care vine de la Creator, și apoi aceasta intră în dorința noastră.

Întrebare: Chiar și atunci când îl simt pe Creator ca fiind crud și spun asta despre El, este și acesta de asemenea un nume pentru Creator?

Răspuns: Da, tot ceea ce simți este un nume al Creatorului. Mai mult, chiar și ceea ce simți acum în viața ta de zi cu zi este Creatorul și revelația Lui în interiorul dorințelor tale. Despre care se poate spune, chiar și acum „Nu este nimeni altcineva în afară de El” (Deuteronom 4:35).

Apare o întrebare: Cum este posibil să ne imaginăm Creatorul separat de ceea ce se întâmplă în jurul nostru la nivelul neînsuflețit, vegetativ și animat al lumii? Este o revelație a atributelor Sale în raport cu noi. Dacă absorbim toate acestea în noi în mod corect, atunci vom obține doar o singură rădăcină de dăruire.

„Fundamentele Cabalei” KabTV 27.01.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: