“De ce este important să dezvolți o imagine de sine pozitivă?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: De ce este important să dezvolți o imagine de sine pozitivă?

Dezvoltarea unei imagini de sine pozitive este de fapt dăunătoare dezvoltării noastre, deoarece ne poate orbi faţă de ceea ce trebuie să schimbăm în noi înșine.

Dimpotrivă, avem nevoie de control și echilibru între o imagine de sine pozitivă și negativă. De exemplu, îndoindu-ne de noi înșine în timp ce ne îndreptăm spre examene la școală sau universitate ne îndeamnă să studiem mai mult și să ne pregătim mai bine. Încrederea excesivă în sine și că suntem atotştiutori sunt dăunătoare progresului nostru. Astfel, trebuie să putem direcționa schimbarea imaginii noastre de sine de la pozitiv la negativ și invers.

În plus, ar trebui să ne orientăm imaginea de sine către un obiectiv pe care ne-am propus să-l atingem, astfel încât să ne evaluăm în raport cu acel obiectiv. Prin urmare, trebuie să examinăm în mod regulat acest obiectiv și cum progresăm către el – întrebându-ne dacă avem mijloacele necesare pentru a-l atinge și, în consecință, să ne ajustăm imaginea de sine pentru a fi orientată în mod optim către scop.

Scris/editat de studenţii Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Imagine de Malcolm Lightbody pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: