“De ce Israelul trebuie să-și centreze discursul pe nevoia pentru conducerea unificată” (Times of Israel)

The Times of Israel a publicat noul meu articol “De ce Israelul trebuie să-și centreze discursul pe nevoia pentru conducerea unificată”

Ca urmare a celei de-a treia runde de alegeri pentru a alege membrii celui de-al 23-lea Knesset, noi trebuie să ne centrăm discursul pe nevoia pentru conducerea unificată în Israel.

Într-un final, Israel are nevoie de o unitate a guvernului care se concentrează pe unificarea deasupra tuturor vocilor și opiniilor diferite.

Nevoia de a ne uni deasupra diferențelor noastre este o tendință de cea mai mare importanță nu numai pentru guvern, ci și pentru societate în general.

Dacă guvernul ar putea să ofere un exemplu de unificare, în special când ne confruntăm cu o situatie care apare chiar ca opusul ei, atunci o asemenea unificare ar avea puterea să transmită forțele pozitive ale conexiunii ce locuiesc în natură de-a lungul societății Israelite, cât și umanității în general.

De ce și cum funcționează asta depinde de înțelegerea rolului poporului Israel.

O conducere unificată ar trebui să adune conducătorii națiunii cu o responsabilitate unificatoare comună

Cum cuvântul în ebraică pentru “Knesset”, numele parlamentului Israelian, este la fel ca cuvântul “adunare”, atunci guvernul ar trebui într-adevăr să adune conducătorii națiunii cu o responsabilitate comună spre răspândirea unității în națiune.

Un simț al responsabilității spre aducerea unității în națiune ar trebui să suprascrie pornirile conducătorilor de a se blestema între ei și de a-și băga unul altuia bețe în roti.

Acolo, prin urmare, trebuie să fie un dialog constant în jurul subiectului despre cum să aducem unitate poporului Israel.

De ce ar trebui să fim așa de îngrijorați de unitatea poporului Israel?

Atmosfera dezbinătoare prezentă din Knesset este unul din multele exemple la care suntem martori în jurul lumii, unde vedem o nevoie clară pentru mai multă coeziune socială, considerație reciprocă și respect între societatea umană.

Fără mai multă conexiune între societatea umană și societatea Israelită în particular, noi ne vom permite să fim purtați în jos pe o cale mizerabilă.

Suntem pe această cale acum. Și în timp ce umanitatea acumulează tot mai multe lovituri la scală personală, socială, globală și ecologică, tot mai mulți oameni vor simți în mod inconștient că poporul Israel este de vină pentru ghinioanele lor. În același mod noi vedem creșterea sentimentului anti-semit, crime și amenințări împreună cu creșterea multor alte probleme în lume.

De ce atât de mulți oameni se simt dependenți de poporul Israel?

Mulțumită rădăcinii ideologice originale a națiunii Israel, unitatea deasupra divizării, sau așa cum este scris “iubirea va acoperi toate păcatele”, așa de mulți oameni au o așteptare înnăscută pentru ca poporul Israel să se unească și să nu rămână ca un exemplu de divizare, ceea ce se întâmplă în prezent.

Până când nu începem să ne recunoaștem rolul de a ne uni deasupra diferențelor noastre pentru a răspândi o tendință unificatoare umanității, noi atunci nu avem nicio idee ce înseamnă “poporul Israel”.

Ce înseamnă a fi “poporul Israel”?

A fi poporul Israel înseamnă a fi un exemplu pozitiv a unui popor unificat deasupra diferențelor.

Noi suntem o națiune care trebuie să funcționeze pentru a se corecta pe sine, de exemplu să se conecteze în mod pozitiv și de asemenea să transmită lumii acea abilitate unificatoare.

Unicitatea timpului nostru în istorie

Noi trebuie doar să ne întoarcem puțin capul într-o parte și să vedem că nu suntem pe o cărare cu o singură direcție, ci la o răscruce.

Timpul nostru în istorie este în mod fundamental diferit de toate celelalte în faptul că avem o metodă de conexiune la îndemâna, gata să ne ghideze calea noastră înainte spre o existență armonioasă, eternă și perfectă, aici și acum în lumea noastră.

Astăzi nu mai trebuie să acceptăm fără voie ceea ce lumea aruncă în noi. Noi putem fi în schimb o națiune liberă, conducându pe noi înșine și lumea într-o direcție pozitivă a unificării crescătoare deasupra tuturor diferențelor.

Încurcătură divizării complexe în care ne găsim astăzi ne arată cum ,dacă putem să depășim asemenea diferențe, noi am fi într-adevăr un exemplu strălucitor despre ceea ce are nevoie lumea cel mai mult: unitatea deasupra divizării.

Prin unirea deasupra diferențelor noastre noi devenim “o lumină pentru națiuni”, rolul care ne-a făcut o națiune unificată de la bun început (cuvântul în ebraică pentru “evreu” [Yehudi] vine de la cuvântul pentru “unit” [yihudi] [Yaarot Devash, partea 2, Drush nr. 2]).

Prin unificarea noastră noi pavăm calea spre un viitor de bunătate, fericire, libertate, pace și iubire pentru umanitate, echilibrând conexiunile noastre cu forma naturii conectate.

Unitatea deasupra divizării ne va salva de multe dintre loviturile naturii. De asemenea, în plus de atenuarea noastră plăcută cu natura, unitatea deasupra diferențelor noastre creează un echilibru natural necesar care ne permite să experimentăm natura într-un mod pur și armonios. Deoarece noi intrăm în natură deasupra ego-ului uman care sparge și divide senzația deplinătății naturii, noi atunci descoperim o realitate complet nouă, unificată, eternă și perfectă, toate acestea cât suntem în viață în lumea noastră.

Prin urmare, nevoia comună a societății pentru unitate, astăzi ar trebui să fie suficientă pentru a ne face să prioritizăm discursul nevoii pentru o conducere unificată, care țintește spre unificarea pozitivă a întregii societăți umane deasupra divizării sociale și politice aprinse de astăzi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: