“De ce se deteriorează lumea?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce se deteriorează lumea?

Lumea începe să înțeleagă unde se află. Începem să fim de acord cu faptul că viitorul nu va fi mai bun decât este astăzi, iar următoarea generație va fi mult mai rău decât noi.

Am depășit perioada de vârf a progresului fizic și ne aflăm în prezent într-o perioadă de paşi înapoi, fără a ne aștepta nimic bun în viitor.

Astfel, vom fi martori la tot mai multe fenomene negative la nivel general, cum ar fi depresia în creștere, singurătatea, anxietatea, stresul, abuzul de droguri, ratele de sinucidere și o atmosferă generală de disperare.

Astăzi, a devenit din ce în ce mai obișnuit să ne uităm la copiii noștri și să ne gândim: „Ce păcat că s-au născut! Priveşte la felul lumii în care cresc! Ce fel de lume le lăsăm!?” Prin urmare, trebuie să învățăm ce urmează și să facem acest lucru foarte repede.

Cabaliștii au scris despre perioada de tranziție majoră în care lumea noastră a intrat cu mult timp în urmă și au descris soluția cuprinzătoare pentru modul în care ne putem îmbunătăți viața: o metodă de conexiune pozitivă unul cu celălalt, mai presus de impulsurile noastre egoiste și separatoare în creștere.

Prin urmare, lumea se deteriorează pentru a ne arăta că modul actual în care ne trăim viețile – în creșterea detașării interioare unul de celălalt – nu ne duce la nimic bun și că schimbarea direcției către un curs pozitiv depinde numai de dărâmarea zidurilor dintre noi. Conectându-ne unul cu altul, vom descoperi un viitor mai bun.

Bazat pe videoclipul „De ce se deteriorează lumea” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: