“De ce suntem în viață?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: “De ce suntem în viață?”

De ce suntem în viață? Mulți oameni pun această întrebare și îi conduce să își schimbe viața într-un fel sau altul.

Eu m-am angajat în această întrebare foarte mult. Am studiat bio-cibernetica, sistemele corpului uman, gândindu că aș fi putut să obțin sensul vieții făcând astfel.

Dar nu am găsit răspunsul în acest domeniu.

l-am găsit doar mulți ani mai târziu în înțelepciunea Cabala.

Întrebarea despre sensul vieții tot timpul m-a perturbat, deoarece fără să îi cunosc răspunsul eu nu aveam niciun punct de vedere de ce viața merită trăită. Astăzi văd tânăra generație că simte în special această întrebare, chiar dacă ei nu pun întrebarea asta cu exact acele cuvinte. A nu găsi niciun răspuns la această întrebare ne face viața noastră să fie simțită lipsită de sens și simțim foarte multe fenomene negative ca rezultat.

Pentru a găsi sensul vieții noi trebuie să găsim sursa din care viața este creată și din care se dezvoltă.

Sursa vieții este forța superioară.

Putem numi forța superioară “Creatorul”, “lumina superioară”, “natura” și după mulți alti termeni, dar în special, există o sursă a vieții, iar întrebarea despre sensul și scopul vieții provine din ea. Într-un final, noi existăm cu scopul de a obține sensul vieții noastre.

Cum obținem sensul vieții, este o altă întrebare.

Cum putem obține sursa vieții?

Este o întrebare pe care o pun în special oamenii și nu toate felurile de forme și organisme de pe nivelele mineral, vegetativ și animal ale naturii. Mai mult de atât, nu toți oamenii pun această întrebare, iar cei care o fac, o fac cu diferite intensități.

Fiecare generație simte o nevoie crescătoare de a răspunde la întrebarea despre sensul vieții. În special în generația noastră această întrebare este exprimată de tot mai mulți oameni care se simt în depresie, stresați, singuratici, anxioși și se apucă de droguri, de extremism și se regăsesc pe ei înșiși în tot felul de alte probleme.

Înțelepciunea Cabala a apărut la o scală în masă în era noastră în special pentru a răspunde la întrebarea despre sensul vieții. Ea furnizează o metodă prin care noi putem să trecem printr-o transformare de sine și socială pentru a simți un nou sens al realității, unul care este complet, interconectat și plin de bunătate și fericire.

Noi obținem sensul vieții atunci când obținem o percepție și o senzație clară a forței care ne-a creat și care ne dezvoltă. O asemenea percepție nouă ne dă o înțelegere distinctă a motivului pentru care am fost creați. Prin obținerea sursei vieții noi obținem nimic mai puțin decât eternitatea și perfecțiunea în timp ce suntem în viață în această lume.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed