“De ce Tora are atât de multe interdicții ciudate, cum ar fi consumul de crustacee sau purtarea țesăturilor amestecate?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce Tora are atât de multe interdicții ciudate, cum ar fi consumul de crustacee sau purtarea țesăturilor amestecate?

În primul rând, este important să înțelegem că Tora nu descrie lumea noastră. Tora este numită „sfințenie”, care în ebraică înseamnă ceva diferit și separat de lumea noastră. Ea explică legile spirituale ale lumii spirituale superioare și astfel, explică ceea ce este permis și interzis pentru o persoană care se află în lumea spirituală, care o atinge și o percepe.

Trăim într-un fel de bule, ale cărei legi nu le înțelegem cu adevărat. Învățăm câte puțin despre legile din științele lumii noastre, cum ar fi fizica și chimia, dar nu suntem familiarizați cu legile reale.

Tora, sau Înțelepciunea Cabala, descrie legile spirituale care devin revelate ca forțe ale naturii superioare. Natura superioară este numită „forța de dăruire” sau o forță altruistă, iar natura lumii noastre este forța de primire sau forța egoistă. Astfel, există o lege foarte simplă a naturii superioare: este interzis să fii egoist.

În natura spirituală superioară, orice acțiune pe care o facem în beneficiul nostru este interzisă, în timp ce orice acțiune pe care o facem în beneficiul altora este numită Mitzva (poruncă).

Despre interdicțiile din Tora, este scris că Hillel i-a spus prozelitului care a venit la el: „Nu face altora ceea ce tu urăști”. În legătură cu Mitzvot, acțiunile de corectare pe care le facem în spiritualitate, cei care sunt în atingere spirituală, care au revelat lumea spirituală, au o imagine clară a ceea ce este permis și interzis. În lumea noastră însă, nu este atât de clar. De exemplu, o persoană obișnuită din această lume nu vede ce fel de încălcare sau rău comite atunci când aprinde o lumânare sau o lampă în ziua de Sabat – și nici nu ar trebui.

Pe scurt, în natura spirituală superioară, este interzisă folosirea ego-ului și este permisă folosirea forței dăruirii și iubirii.

Bazat pe videoclipul „Care sunt interdicțiile din Tora?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman. Fotografie de Taylor

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed