De ce trebuie să înțelegem măreția și unicitatea lui Baal HaSulam

Astăzi este o zi specială, Yahrzeit, ziua care comemorează moartea cabalistului Yehuda Ashlag, Baal HaSulam

Cine este Baal HaSulam? El este sufletul care ne leagă de Creator. El a fost o persoană care a deschis toate porțile Înțelepciunii Cabala către ultima generație, în care ne aflăm acum.

Fără învățătura lui Baal HaSulam, nu am putea fi recompensați cu ceea ce am primit deja. Mai mult, fără învățătura lui Baal HaSulam, nu am fi în stare să progresăm spre ceea ce ne este în față, atât în ceea ce privește cunoașterea, cât și metoda Cabalei, precum și etapele sale de realizare.

Indiferent ce se va întâmpla pe măsură ce înaintăm, vom ajunge la o nevoie de Creator. Totuși, o astfel de nevoie va trebui să treacă prin acest suflet mare.

 „O persoană are posibilitatea de a alege să meargă într-un loc unde există drepți. Cineva le poate accepta autoritatea și atunci va primi toate puterile care îi lipsesc prin natura propriilor sale calități. Le va primi de la cei drepți. Acesta este beneficiul pentru „plantarea lor în fiecare generație”, astfel încât fiecare generație să aibă pe cineva la care să apeleze, să adere și de la cine să primească puterea necesară pentru a se ridica la gradul de drept. ”– Baal Hasulam. Articolul Shamati 99. „El nu a spus Slab sau Drept”.

Unul dintre motivele pentru care Înțelepciunea Cabala este numită „înțelepciunea Cabalei (recepție)” se datorează faptului că trece prin fiecare generație și fiecare generație are nevoie de un profesor, un cabalist, pe cineva cu atingere spirituală, în lume. Aceasta este o necesitate în Înțelepciunea Cabala. Doar persoane extrem de rare și unice pot atinge realizarea Creatorului prin primirea unui tratament special de sus. Ca atare, trebuie să fim întotdeauna conectați la marii înțelepți care sunt în realizare spirituală, astfel încât, în fiecare generație, să putem progresa spiritual.

Întrucât Înțelepciunea Cabala discută despre fenomene pe care o persoană nu le poate atinge decât prin intermediul profesorului, atunci ea învață din surse, prin intermediul profesorului, care a trecut prin toate generațiile. Cheia pentru realizarea de către student a ceea ce trece prin intermediul profesorului său este subjugarea, prin care micul poate primi de la mare. În consecință, există grade de supunere a elevului față de profesor.

Prin urmare, trebuie să înțelegem cât de mare și unic a fost Baal HaSulam și cât de mult trebuie să ne supunem la ceea ce ne-a lăsat, scrierile sale, cu speranța că, în măsura unei astfel de subjugări, vom putea să ne conectăm la spiritul său , prin care putem primi forța superioară de la Creator.

Lecţie de Cabala pe tema “Ziua memoriala a lui Baal HaSulam” din 10 Octombrie 2019.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: