De dragul Creatorului

624.02Întrebare: În Cabala, există un concept numit Lișma sau de dragul Creatorului. Cu toate acestea, dacă îl considerăm pe Creator ca fiind natura, mintea superioară și nu o persoană, atunci nu este clar ce înseamnă „a face ceva pentru binele Său”?

Răspuns: În Cabala, Creatorul este considerat o calitate, o lege, o forță a naturii, nu o persoană. Nu este un individ personificat, ci o forță precum gravitația sau forțele electrostatice care operează în jurul nostru ca câmpuri.

Înțelepciunea Cabala spune că există doar două forțe în univers: una dintre ele este forța care operează de dragul său. De regulă, există atracție și respingere în natură. Cu toate acestea, nu astă este scopul. Ideea este de ce atrag și de ce resping. Adică, trebuie să existe un gând, o intenție, în spatele acestei forțe.

Pot atrage și pot respinge. Ambele pot fi în beneficiul meu și în beneficiul cuiva din afara mea, în beneficiul altora. Acțiunea din afara mea, atunci când nu mă iau pe mine în considerare, ci numa să fie în beneficiul altora, se numește acțiunea Lișma (nu de dragul meu, de dragul Creatorului).

„Stări spirituale. Lișma (De dragul Creatorului) ”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed