De la Babilon la Roma, partea 8

Răscoala împotriva neliniștilor dintre oameni

Întrebare: În secolul al III-lea î.Hr., regele egiptean Philadelphus a invitat înțelepții evrei să traducă Tora în greacă. Așa a apărut Biblia. Înainte de asta, înțelepții i-au spus regelui cum să guverneze corect, cum ar trebui să fie relațiile dintre oameni. De fapt, el a preluat ideea și a vrut să o aducă la viață în imperiul său.

Dar după ce evreii înșiși au început să asimileze și să adopte legile vecinilor, adepții regelui s-au răzgândit. În special, Antiohus IV Epifhanes din dinastia Seleucid a emis mai întâi un decret privind respectarea templului și a modului de viață al evreilor, dar când au început să adopte tradițiile elenilor, a apărut o confruntare care a dus la revolta  macabeilor.

Interesant este că războiul macabeilor nu a fost purtat cu grecii, ci cu evreii elenistici.

Cine sunt ei? Și de ce a avut loc războiul împotriva propriului său popor?

Răspuns: Cert este că, printre evrei, a apărut un număr imens de oameni care pledau pentru aderarea la filozofia, ideologia, viziunea lumii și structura societății grecești.

Întrebare: Aici a apărut tulburarea dintre oameni?

Răspuns: Numai aici! A fost întotdeauna exclusiv între oameni. Așa a apărut zicala: lăsați evreii în pace și se vor distruge.

Astfel, îndepărtarea evreilor din ideologia lor a pus bazele antisemitismului. Dacă suntem deconectați, această lege este activată și provocăm ura față de noi înșine. O atitudine bună față de noi se transformă în ceva rău.

Din „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” de la KabTV ”8/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: