Diferența dintre frica coroporală și frica spirituală

Frica poate să fie frică de moarte, ori frica nesiguranței. Care este diferența dintre frică și trepidație?

Atunci când lucrez cu dorința mea de a mă bucura din frică pentru mine însumi, pentru egoismul meu, asta se numește frică. Dacă lucrez cu dorința mea de dragul de a dărui Creatorului și eu am dubii dacă îi dăruiesc Lui sau nu, fără a mă gândi la mine, asta se numește trepidație.

Frica este acolo unde este egoismul meu (pentru mine), iar trepidația este acolo unde este Creatorul (pentru Creator). Frica este o consecință a lipsei credinței. 1

Frica corporală arată că ne lipsește frica spirituală. Dacă am frică de Creator, atunci nu este loc pentru frica corporală; eu am să o elevez la nivelul spiritual. Este important de ce fac asta: vreau să scap de frica corporală sau eu sunt bucuros în legătură cu ea, deoarece ea este o motivație pentru mine ca să ajung la trepidația spre Creator?

Frica este o senzație în voința de a primi, iar trepidația este în dorința de a dărui. Prin urmare, este necesar să folosim frica într-un mod foarte prudent, în forma cea mai minimă posibil, din moment ce nu corespunde cu dorința bună a prietenului și cu dorința bună a Creatorului.

Este necesar să ridicăm măreția și importantă Creatorului la maxim, pentru ca ea să fie forța conducătoare care ne trage în față și nu frica ce ne împinge de la spate.

Îmi imaginez măreția Creatorului și, prin urmare, eu depun eforturi spre El, nu ca să mă ascund de problemă, ci să depun eforuri spre sursa bunătății. Adică noi trebuie să întoarcem volanul la maxim spre dăruire. 2

Trebuie să-ți fie teamă doar să te oprești să te gândești la Creator, că nu este nimeni în afară de El, care este bun și face bine, să cazi în această lume și să neglijezi Creatorul în loc să-L apreciezi și de deconectarea de grupul de zece și să uiți de prietenii tăi.

Sunt gata să mă conectez cu Creatorul, dar conexiunea mea cu El, prin grup, mă deranjează constant. Creatorul este o forță care nu se schimbă, dar sufletul, adică grupul de zece, se schimbă tot timpul și din cauza asta eu îl pierd în fiecare secundă. Prin urmare, mă aflu în frica de a-mi pierde sufletul (Kli), grupul de zece. Dintr-o dată eu voi cădea și voi fi dus de val într-un curent turbulent, iar ei nu vor putea să mă salveze sau ei nu vor putea să ”sape” și să mă extragă din închisoarea mea egoistă.

Dacă mă distanțez de grupul de zece, înseamnă că mă îndepărtez de Creator. Dacă sunt separat de grupul de zece, dar cred că sunt conectat cu Creatorul, înseamnă că nu este Creatorul, ci o direcție complet opusă și eu am pierdut toate cele 180 de grade, așa cum este scris: „Tu nu M-ai chemat, o Iacob”. 3

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 2/10/19, „Să ridicăm măreția Creatorului în ochii noștri”

1 Minutul 1:21:40
2 Minutul 1:27:15
3 Minutul 1:44:11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed