Distanța

249.02Distanța dintre stările dorite și cele reale conține întreaga noastră viață. Acest lucru este adevărat de spus atât despre viața corporală, cât și despre cea spirituală. Pentru orice situație există o stare reală și starea în care am dori să fim. Și diferența dintre aceste două stari se numește viața noastră.

Prin urmare, dacă vrem să realizăm adevăratele stări descrise de cabaliști, trebuie să ne imaginăm pe noi înșine într-o stare de perfecțiune, adică sub controlul deplin al Creatorului.

Această perfecțiune este singura stare care există, dar trebuie să o descoperim. Și pe drumul către această perfecțiune, va trebui să descoperim multe stări diferite: cele pe care le simțim în acest moment, precum și cele pe care dorim să le atingem.

Când ne apropiem de starea dorită, toate stările pe care le-am experimentat înainte vor părea un vis. Toate acestea nu erau reale, ci ni se păreau doar în egoismul nostru, creat de Creator. Am privit totul prin egoismul nostru: la noi înșine, la lume și, prin urmare, ne-am  perceput starea ca fiind defectuoasă.

Creatorul a aranjat această iluzie pentru  noi, dar El explică prin cabaliști că starea noastră este de fapt perfectă și nu a fost niciodată diferită pentru că este sub controlul deplin al Creatorului. Suntem pur și simplu într-un vis, într-o iluzie, în ascundere. Există ceva care ne ascunde starea perfectă și provoacă această împărțire în cea dorită și realitate.

Pe de o parte, trebuie să fii conștient de starea ta reală. La urma urmei, asta simt acum, așa cum se spune: „Un judecător are doar ceea ce văd ochii săi”. Dar, pe de altă parte, trebuie să construim o stare dorită peste această realitate – modul în care ne imaginăm  lumea sub controlul forței superioare perfecte, adică ceea ce ar trebui să fie lumea de fapt.

Prin diferența dintre aceste două stări, putem estima unde suntem față de adevăr, la ce stare față de cea finală. În acest fel ne vom  mișca în mod constant către Creator, către starea luminii superioare neschimbătoare care umple întregul univers.

Cu cât ne apropiem de mai mult de Creator, cu atât poate fi mai mare distanța dintre starea reală și starea dorită, deoarece avem o idee mai bună despre cum ar trebui să fie perfecțiunea în raport cu starea noastră actuală.

Starea noastră ni se pare din ce în ce mai egoistă, dăunătoare, rea și defectuoasă, iar starea dorită din ce în ce mai perfectă. Diferența dintre dorit și real se mareste până ce crește de la zero la plus infinit și minus infinit.

Pentru a ne imagina o stare perfectă de legătură cu Creatorul, trebuie să ne anulăm egoismul. Și trebuie să-I cerem această stare, pentru că Creatorul a creat această diferență în mod  intenționat, astfel încât atunci când  ne deznădăjduim de egoismul nostru, să începem să ne întoarcem către El și să căutăm  legătura cu El. Fără ajutorul Lui, nu putem  ieși din această stare.

Trebuie să visezi la această stare dorită, deoarece omul este in locul în care se află gândurile sale. Prin urmare, merită să ne gândim mai mult la perfecțiune, la bine, să ne dăm  seama că starea pe care o trăim acum este o înșelăciune pregătită în mod deliberat de Creator, astfel încât să ne dorim să ieșim din această lume a minciunilor, întunericului și ascunderii.

Toată munca este să depui un efort pentru a ieși din ascundere și a te apropia de lumină. Se poate părea că astfel de exerciții sunt auto-înșelăciune, deoarece simt lumea așa cum este acum. Aceasta este realitatea mea, viața mea. De ce am nevoie de fantezii?

Dar întotdeauna ne facem planuri pentru viitor și, fără astfel de planuri, nu se poate realiza nimic. Și dacă de fiecare dată când construim starea dorită peste cea reală, înseamnă că suntem ghidați de credința în înțelepți: încercăm  să ne imaginăm stările pe care le-au atins și le realizăm și pe ele.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala din 20.01.2021, „Lucrarea dintre starea dorita și cel existenta”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed