Doar un pas de la dragoste la ura

Nu incerca sa scoti un animal dintr-o persoana si nici sa inchizi lumea spirituala intr-o schema mecanica. Este o lume plina de aventuri si nesiguranta care este dezvaluita de-a lungul drumului, si dintr-o data vezi ca nu este cum ai crezut, poate chiar opusul a creea ce ai crezut.

Cand conectarea dintre fenomene este revelata la un nivel mai mult interior, desfasori o „marire” (noua instalare) in intregul „program”. Vezi ca poti folosi acum noi instrumente (Kelim), noi conectari. Evident, baza – Creatorul, creatura, intregul proces de dezvotare cu ajutorul Luminii Inconjuratoare, dorintele Galgalta ve Eynaim (GE) si AHP, si marea unificare a sufletelor – ramane neschimbata. Totusi, anumite fenomene  pot fi complet opuse.

Dintr-o data imi descopar noi conectari in aceasi dorinta de a darui, de o mai mare profunzie (Aviut sau mai aspre). Nu m-am gandit ca dusmanii mei de la gradul actual ar deveni prietenii mei dragi la un nivel mai inalt. Dar intr-un grad mai inalt imbratisez Haman pentru ca acest criminal complet devine un individ sfant. Cum se poate ca intr-un nivel mai jos sa fie dusmanul meu cel mai mare de care nu ma pot apropia, si la un nivel inalt sa ma contopesc cu el?

Daca doi Cabalisti sunt la aceste grade, cu toate ca ambele sunt grade spirituale, nu vor fi de acord unul cu celalalt! Cum poti sa imi iubesti dusmanul? Atunci tu si cu mine nu putem fi prieteni!

Pentru o persoana care atinge corectarea finala (Gmar Tikkun) Haman, Hitler, Ahmaninejad, si toti ceilalti mizantropi sunt forte ale sfinteniei. Ii urasti la gradele precedente, dar la gradele superioare va impacati.

Toata problema este ca de fapt suntem incapabili sa conectam doua contrarii in mintea noastra limitata. Cum poate un electron sa fie o unda si o particula in acelasi timp, cum poate o particula sa fie in locuri diferite in acelasi timp? Ciar mai mult, deci nu reusim sa intelegem cum deasupra, in lumea spirituala, totul consta in doua contrarii care exista impreuna: ingerul mortii si ingerul sfant, Creatorul si Faraonul.

Nu putem intelege asta cu mintea noastra fizica, si am vrea sa auzim care dintre cele doua contrarii este adevarat, cand de fapt ambele sunt adevarate. Iar lumea spirituala, Creatorul, este revelat mai cu seama in unificarea contrariilor..

Din partea a 3a a  Lectiei zilnice de Cabala 11/4/10, Beit Sha’ar HaKavanot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: