Dorindu-ne o viață lungă

293.1În ultimii ani, s-au dezvoltat noi tehnologii în medicină care fac posibilă extinderea vieții umane până la limite care anterior păreau a fi fantezie. Dar are rost să prelungești viața la 200 de ani?

Acum o mie de ani, oamenii trăiau 20 de ani și acest lucru era considerat normal; astazi speranta de viata se apropie deja de 100 de ani si acest lucru este considerat normal. Întrebarea este cum să umplem această viață, astfel încât să nu fie plină doar cu drumuri la medic.

În primul rând, trebuie să aflăm ce beneficii aduce acest lucru umanității, pentru nu doar a prelungi viața umană. La urma urmei, vedem creșterea numărului de ani pe care o persoană îl trăiește că nu schimbă părerile despre viață. De-a lungul mai multor secole, speranța de viață a crescut de multe ori, dar de fapt nimic nu s-a schimbat. Egoismul nu se schimbă. Întrebarea este pentru ce să trăiești – în beneficiul umanității sau pentru tine? Pentru ce trăiește o persoană și pentru ce merită să prelungească o astfel de viață?

Dacă am fi avut nevoie de viața lungă oferită de tehnologiile moderne de transplant de organe artificiale, atunci natura ne-ar fi oferit-o.

Câți ani merită să trăieşti? Pentru cât de mulți ani poate o persoană beneficia cu adevărat de sine și de alții. Dacă sensul vieţii unei persoane este să atingă scopul existenței sale, să dezvăluie forța superioară și prin urmare, să se ridice la cel mai înalt nivel al funcției umane, atunci merită cu adevărat efortul de a prelungi viața. Dar fără un scop superior, de ce să prelungească viața dacă jumătate din timp o persoană va suferi din medicamente și operații și nu va părăsi niciodată cabinetul medicului?

În primul rând, să încercăm să folosim corect anii alocați vieții noastre, pentru a afla pentru ce trăim și, dacă reușim, trebuie să le spunem altora despre asta. Nu există realizare mai mare în viață decât să găsești raţiunea vieții, scopul ei și să-i ajuți pe alții să ajungă la același lucru.

Scopul vieții este să înțelegem formula vieții și în acord cu ea, să devenim desăvârșiți în acțiunile noastre și să justificăm și să fim deplin de acord cu forța creației, a Creatorului și a umanității. La urma urmei, asta înseamnă că nu-l blestemi pe Creator și ești solidar cu creația Lui. Înțelegi creația, ce se întâmplă în ea, viața ta în ea, cum te îmbrățișează și cum acționează.

Acordul cu creația ne dezvăluie toate senzațiile și începem să o simțim direct, de parcă am fi jupuiți. A atinge esența creației, a atinge Creatorul și a atinge rădăcina creației și scopul ei înseamnă a experimenta întreaga creație în mod direct, ca și cum ai exista cu o percepție goală în interiorul acestei forțe unice.

Toate acestea le realizăm prin iubire pentru ființele create, pentru că atunci când ajungem la simţirea Creatorului, simțim că suntem conectați cu toate ființele create.

KabTV “Conversatie cu ziariştii” 8/9/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed