Dorințele date nouă de către natură

Întrebare: Din cate înțeleg, dorințele noastre sunt neutre și intenția este cea care le face egoiste?

Răspuns: Da. Intenția determină vectorul și magnitudinea dorinței.

Să spunem că vreau să mănânc un fruct. Cât de mult îl vreau, ce trebuie să fac pentru el, în ce măsură exactă trebuie să mă duc după el, asta este deja determinat de intenție.

Întrebare: Care dorințe sunt egoiste și care sunt normale atunci când eu doar mă umplu pe mine și nu intenționez să fac rău nimănui?

Răspuns: Din punctul de vedere al naturii, oricare din dorințele noastre pe care le simțim ca o mișcare a unuia față de celălalt, de a ne uni și interconecta, toate sunt adevărate, corecte, bune, în regulă. Și dacă ne simțim distanți între noi, opuși, pregătiți să ne contrazicem între noi, atunci, desigur, aceste dorințe ruinează lumea, ne distrug și într-un final ne regăsim la “albia spartă”.

Întrebare: Dorințele noastre de bază pentru hrană, sex și familie sunt considerate egoiste?

Răspuns: Acesta nu este egoism deoarece natura omului face necesar pentru el să împlinească aceste dorințe, iar el le realizează în măsura în care natura îl forțează.

Întrebare: Și dacă eu folosesc în mod egoist pe cei mai apropiați din familie?

Răspuns: Asta este deja dincolo de ce a intenționat natura, ăsta este deja egoism. Și acelea din dorințele noastre care sunt îndreptate spre menținerea vieții normale ale unei persoane nu sunt numite egoiste, ele doar sunt fundamentale, naturale.

Întrebare: Deci dacă împlinesc o dorință pe seama altora, acesta este numit egoism?

Răspuns: Desigur, deoarece îi umilești pe alții și te ridici deasupra lor.

Întrebare: Ce este greșit dacă joc sporturi, ascult muzică, merg la concerte, călătoresc, merg în vacanțe peste graniță în fiecare lună? Cui îi fac rău?

Răspuns: Este foarte posibil să nu fie niciun rău în privința societății umane. Dar în plus de societate, mai este de asemenea și natura din jurul nostru. Îi faci rău? Nu acționezi opus integralității ei?

Întrebare: Așa că eu trebuie tot timpul să mă controlez pe mine Însumi, dacă fac rău cuiva sau la ceva?

Răspuns: Da, căci ești parte din întreaga natură.

Comentariu: Dar asta este o condiție ideală.

Răspunsul meu: Nu, este o condiție necesară. Acest lucru trebuie învățat și explicat. O persoană trebuie să fie conștientă de asta și să se adapteze la această stare.

De pe KabTV “Era post-coronavirusului” 4/23/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: