Două tipuri de atitudine față de Creator

Sunt legi absolute pentru dobândirea Creatorului și ele nu se schimbă niciodată de la o persoană la alta. Oricine vrea să dobândească Creatorul din starea noastră pământeană trebuie să facă acțiuni precise și să construiască anumite atribute în interiorul său și apoi el va începe să reveleze Creatorul prin 125 de nivele de dobândire a lumilor.

Nimeni din această lume nu este capabil să schimbe această imagine, această secvență, condițiile sau aceste reguli care au existat pe parcursul istoriei. Ele vor fi tot timpul la fel pentru toată lumea. Sentimentele noastre sunt subiective dar dobândirea sentimentelor este absolut la fel și obiectivă și izvorăște din rezistența generală dintre lumină și vas (dorință).

Creația este numită o dorință și dorința este nouă de fiecare dată și se schimbă sub influența noastră și influența Creatorului de sus. Aici trebuie să distingem între două tipuri de atitudine față de Creator. Pe de-o parte este o atitudine față de Creatorul Însuși și, pe de altă parte, este o atitudine față de ceea ce izvorăște din El. Noi nu putem să spunem nimic despre atitudinea față de Creator cu excepția faptului că El este sursa și nimic mai mult decât atât.

Sursa a ce? A binelui sau a răului?

Nu stiu.

Dar tu simți binele acum?

Da, simt binele.

Și poți să simți răul?

Da, pot.

Deci asta înseamnă că sursa se schimbă?

Cabaliștii ne spun că sursa nu se schimbă. Dăruire absolută coboară de la ea în mod constant, ceea ce noi numim lumina superioară. Dar tu ești în calitățile tale într-o anumită stare la această influență a dăruirii Creatorului și astfel tu simți impactul Lui în mod diferit de fiecare dată.

În principiu, noi vorbim despre stările noastre și nu de starea Creatorului. Așa că o persoană trebuie să înțeleagă că atunci când spune că Creatorul este rău sau bun și că El mă influențează într-un mod sau altul, nu că Creatorul se schimbă, ci că persoana însăși se schimbă, dar ni se pare nouă că Creatorul este cel care se schimbă.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 12/8/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed