Eroul între eroi

Cum putem câștiga războiul împotriva dorinţei noastre egoiste căreia îi pasă doar de ea însăși? Aceasta este natura ei și, din această cauză, este opusă Creatorului, forța dăruirii și a iubirii, care ne obligă să ne gândim la toți împreună și să percepem realitatea în acest fel.

Realitatea nu este ceea ce pare tuturor în egoismul fiecăruia, care vrea să subjugă lumea și să stăpânească toată lumea pentru sine. Dimpotrivă: este necesar să depășești propriul egoism, care există în fiecare, pentru a te uni cu ceilalți ca unul și a-ți supune înclinația rea, astfel încât să devină o înclinație bună.

Cel mai înalt nivel, eroul tuturor eroilor, este cel care își învinge natura rea ​​și o transformă în bine, astfel încât întunericul să strălucească ca lumină. Apoi ajungem la o victorie adevărată când nu mai există rău în lume. Ambele forțe opuse ne-au fost date de către Creator în mod special pentru a cerceta opoziția lor împreună, astfel încât să-L putem atinge.

Totul vine de la Creator. El este singura sursă a tuturor lucrurilor. Prin urmare, nu există bine și rău în lume; totul este în forța Creatorului, care este deasupra tuturor. Acesta este genul de victorie pe care trebuie să o obținem, astfel încât îngerul morții să se transforme într-un înger sfânt și toate forțele care există în univers să lucreze doar pentru conexiune și completare reciprocă.

Este necesar să ne învingem înclinația rea, astfel încât să se supună și să înceapă să funcționeze ca o înclinație bună, doar pentru conexiune. Acesta este scopul nostru. Atât binele, cât și răul izvorăsc din Creator și ne vin sub forma a două linii, astfel încât să le studiem, să lucrăm cu ele și să realizăm că ni se cere doar să ne înclinăm intenția egoistă înaintea intenției de dăruire.

Un erou este cineva care își învinge dorința, iar un super-erou este cineva care își transformă dorința egoistă în primire de dragul de a dărui. Aceasta este corectarea.

Prin urmare, principalul lucru în război nu este să ucizi, să distrugi, să ruinezi, să arzi sau să subjugi, ci să te gândești la cum să corectezi înclinația rea, astfel încât întunericul să strălucească ca lumină. Fără întuneric nu există lumină; nu existăm decât în ​​contrastul dintre una și cealaltă. Nu suntem capabili să simțim nici întunericul fără lumină, nici lumina fără întuneric.

Existam doar în contrastul a două contrarii. Și prin urmare, numai combinând binele și răul, întunericul și lumina, ne putem simți pe noi înșine și putem exista.

Creatorul crește în mod constant și inflamează dorința noastră egoistă și trebuie să o reducem și să o folosim de dragul dăruirii. Tocmai pentru că avem dorința de a ne bucura, opusul luminii, putem aprinde lumina și să o întărim.

Adevărata victorie în războiul împotriva forțelor egoismului este schimbarea principiului muncii lor, a funcției lor. Și apoi, deasupra diferenței de potențial dintre ele, vom accentua și mai mult lumina și vom dezvălui Creatorul în toată realitatea. Când anulăm intenția egoistă și continuăm să lucrăm cu puterea de a primi, de dragul dăruirii, Creatorul crește și se dezvăluie tuturor creaturilor de 620 de ori mai mult decât înainte, în toate kelim-urile noastre corectate.

Prin urmare, războiul nu se termină cu faptul că răul este complet distrus. Nu se poate face asta. Nu se poate decât să îndoaie răul, să înceapă treptat să-l reînvie și să-l folosească de dragul dăruirii în direcția binelui, astfel încât să lucreze împreună cu puterea luminii și să ne dezvăluie Creatorul de 620 de ori mai mult.

Creatorul a dat tuturor doar o scânteie în inimă și noi aprindem o mare lumină în interiorul inimii noastre egoiste, folosind egoismul ca un combustibil pentru a aprinde puterea forței de dăruire a Creatorului și pentru a ilumina lumea.

Din  Lecţia zilnică de Cabala 3/8/22, “Câștigând războiul (Împotriva înclinației rele)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed