Este un viciu sa te simti doar pe tine insuti

Este considerat un viciu sa te simti doar pe tine insuti, sufletul tau in locul sufletui unic, comun. Si totusi, unii oameni pot sa considere asta ca o mare realizare fiindca eu sunt totusi in Lumea Spirituala, impreuna cu Creatorul, chiar daca sunt separat de ceilalti. Dar daca un om atinge spiritualitatea, el simte ca aceasta stare nu e buna fiindca el este separat de ceilalti si sunt doua parti ale existentei.

Este chiar si mai rau cand acolo este si cea de a treia parte, Creatorul, pentru ca toti trebuie sa fie un intreg: omul, metoda de corectie si Creatorul. Insa sunt diferite pacate la fiecare nivel si tu esti inca departe de aceste „crime”.

Initial a fost creat un singur suflet, deci cum poate aceasta vointa perfecta, creata de Lumina perfecta, sa se bucure de impartirea in parti. De fapt, cum e posibila aceasta separare?

Acum intelegi ca noi traim intr-o lume nereala? Numai in imaginatia noastra se imparte totul in parti in acest fel:nivelele mineral, vegetal, animal si uman; precum si tot felul de culori si sunete. Nimic din acestea nu exista in spiritualitate.

Spiritualitatea adevarata este o singura senzatie comuna, Lumina Simpla. Toate celelalte separari pe care le simtim acum vin din lipsa noastra de perfectiune.

Noi am parasit in mod artificial starea perfecta si pentru asta simtim o lume in care totul este divizat, rupt, separat de celalalt si in opozitie. Dar daca Creatorul e unul, atunci diversele creaturi nu pot iesi din El, ci numai una.

Baal HaSulam scrie urmatoarele in articolul „600.000 de Suflete”: „Intr-adevar este un singur suflet pe lume, dupa cum este scris despre crearea omului: ‘Creatorul a suflat spiritul vietii in el’” ceea ce inseamna ca exista o singura dorinta si o singura Lumina.

Un om care isi doreste sa se intoarca la Creator e numit „Isra-El” (direct la Creator) si el obtine unicul, singurul suflet. Imi atasez oamenii care par sa existe in afara mea si obtin asta ca pe unicul, singurul suflet, Adam HaRishon, exact asa cum a fost creat de Creator. Este plin inauntrul lui cu Lumina Infinitului, cu Creatorul.

Insa ramane asupra mea sa fac asta mai usor, mi-a fost dat grupul prin care ma raportez la  sufletul comun. Grupul este partea din suflet cea mai apropiata mie, un intermediar cu ajutorul caruia pot sa lucrez.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 10/25/10. „600.000 de Suflete”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: