Europa se destrăma

La știri (LeMonde) „ În perioadă în care Europa se dezintegrează, se simte mirosul nostalgiei, amintirea în amurg a unui timp pe care îl credeam imuabil. Moartea anunțată a Europei, ca sfârșitul imperiilor, a venit luându-ne prin surprindere. Bătrânul continent este găsit în lumea scriitorului evreu austriac Ștefan Zweig, bântuit de grandoarea austro-ungară de dinainte de 1914. ‚A fost era de aur a siguranței,’ a scris Zweig în Le Monde ieri…’Totul în monarhia noastră austriacă, aproape un mileniu, pare bazată pe acea perioadă și starea în sine părea garantorul suprem a acestei continuități…Nimeni nu mai credea în războaie, revoluții și revolte. Orice eveniment extrem, violent, părea aproape imposibil datorită unei ere.’

„Un secol mai târziu, siguranța a dispărut. Absurditatea i-a luat locul. Era de Aur Europeană a luat sfârșit. Promisiunea acesteia pentru prosperitate, reprezentată de euro, standardul de aur al secolului al 21 lea este dezmințit de criză continuă și șomajul în masă; ambiția politică, de a crea o ‚uniune mai strânsă că niciodată între popoarele europene’, așa cum este stipulat în Tratatul de la Roma din 1957, împiedică ridicarea populismului, amenințarea ieșirii din UE a Mării Britanii și extinderea „nu-ului” Franței în referendumul din 2005; Mesajul UE pentru pace este dezmințit de întoarcerea războiului străin (Syria, Rusia) și de cel intern cu teroriștii islamiști.”

Comentariul meu: Nu mă încerca vreo bucurie malițioasă când văd că predicțiile pe care le-am făcut cu mai mult de o decadă în urmă, care au fost publicate și pe acest blog, se adeveresc. Eu traduc ce spune înțelepciunea Cabala despre ce se întâmplă, și înțelepciunea spune că este o cale diferită de dezvoltare. Dar depinde de unitatea evreilor din Israel, din Europa și din lume.

Doar prin unitatea evreilor, așa cum cere Cabala, se revelează forță unificatoare în lume și ne permite să ne integrăm! Cu cât evreii resping ideea uitații, cu atât lumea le va arata o ură crescândă, până la un nou Holocaust.

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed