Eutanasierea sau trebuie ca omul să moară de la sine

565.02Întrebare: Parlamentul spaniol a adoptat o lege care permite oamenilor peste vârsta de optsprezece ani care suferă de de boli incurabile să moară voluntare.

„‘Astăzi am devenit o țară mai umană, mai corectă și mai liberă ”, a scris pe Twitter prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez la doar câteva minute după vot. Legea eutanasiei, larg cerută de societate, a devenit în cele din urmă o realitate. ” (BBC.com)

Ce părere aveți despre această plecare voluntară a unei persoane din viață?

Răspuns: Atitudinea mea față de acesta este următoarea: omul trebuie să moară de la sin.

Întrebare: În ciuda suferinței și a tot ce trăiește el?

Răspuns: Când Baal HaSulam a fost întrebat despre acest lucru, el a spus că omul nu are dreptul să intervină în acest sens: cum să plece și când să plece nu este treaba sa. Și chiar dacă are ocazia, desigur, nu este treaba lui.

Trebuie să exiști în continuare, oricât de rău te-ai simți. Ia-ți medicamentele, fă ce vrei! Dar nu altfel.

Tatăl meu a murit de foarte mult timp. Și singurul lucru cu care am fost de acord cu medicii a fost să-i dau analgezice. Dar, în principiu, dacă îl înțelegeți corect pe Baal HaSulam, atunci nici analgezicele nu sunt bune.

Despre mine, nu pot spune că am o astfel de încredere în mine, că dacă apar astfel de probleme uriașe, suferințe uriașe, aș fi de acord să continui să sufăr și să îmi fac griji. Nu sunt sigur pentru mine. Cum poate omul să aibă încredere în acest sens?

Comentariu: Cum poți să ajungi la adevăr tot timpul! Așa în față! Spui că omul este slab. Și chiar spui asta despre tine!

Răspunsul meu: Desigur, sunt slab! Cine suntem noi?! Muieri! Cine este omul decât dorința de a primi plăcere ?!

Sunt sigur că orice om pe care doar îl împungi puțin va fi de acord imediat cu totul. Pe scurt, omuleste o dorință de a primi plăcere.

Deci, vom trăi și ce urmează este cum  va trimite Dumnezeu.

KabTV „Știri cu Michael Laitman”, 21.04.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed