Evoluția dorințelor,Evoluția dorințelor, partea 13 partea 13

La nivelul interacțiunii absolute

Întrebare: O persoană este compusă din intenții, dorințe, sentimente, emoții, rațiune și gânduri. Există două tipuri de intenții: pentru sine sau pentru ceilalți? Este doar o singură dorință – de a se bucura?

Răspuns: Da. Nimic altceva. Aceasta este o calitate a naturii. Adică primirea împlinirii sau evitarea suferinței este practic unul și același lucru.

Sentimentele și emoțiile sunt manifestate în dorință, în magnitudinea umplerii ei. Mintea ne permite să realizăm cu acuratețe ceea ce vrem.

Întrebare: Înainte mă gândeam că mintea este separată, ca să spun așa sau vice versa, că dorințele servesc mintea?

Răspuns: Mintea la nivelele inanimat, vegetativ și inanimat pot servi dorințele instinctive. Când o persoană se dezvoltă, atunci mintea începe să servească dorințele sale umane.

De fapt, noi avem nevoie de rațiune pentru a ocoli dorințele inanimate, vegetative, animale și chiar dorințele umane și să începem să ne ridicăm la nivelul interacțiunii absolute, mai înalt decât natura noastră. Asta este așa numita „credință mai presus de rațiune”, atunci când căutam conexiunea între noi, în ciuda celorlalte dorințe și intenții.

Întrebare: Scopul nostru este să corectăm percepția natural egoistă a lumii, dorințele egoiste față de apropiat?

Răspuns: Nici măcar apropiatul, ci o uniune: „Iubește-ți aproapele ca pe tine, însuți”. Adică eu trebuie să mă iubesc pe mine cât și pe aproapele meu. Asta înseamnă unificarea absolută pentru a crea un sistem comun. Prin urmare, eu vreau să fiu partea sa integrală.

De pe KabTV „Bazele Cabalei”, 7/19/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed