Exilul din spiritualitate

236.02Când discutăm subiectul Pesach, nu studiem detaliile sărbătorii conform calendarului de pe perete, ci mai degrabă calea spirituală și progresul către corectarea finală. Acest drum nu este scurt și include multe etape. Prima etapă este să începi să te raportezi corect la dorința ta de a primi, la natura ta, pentru a înțelege de ce se numește această stare exil sau Egipt.

Toți cei care vor să vină în țara lui Israel, să urce la treptele spirituale superioare, trebuie să treacă mai întâi prin exilul din Egipt. Studiem spiritualitatea în stare de exil, adică atunci când suntem departe de spiritualitate.

Exilul ne învață și ne educă și ne reformează către forma corectă. Când ne dăm seama că este absolut necesar, atunci vom putea ieși din exil spre răscumpărare. Răscumpărarea este imposibilă fără exilul prealabil.

Ce este acest exil? Nu sunt probleme corporale, suferința din foame, sete sau muncă grea. Exilatul ar trebui să fie reprezentat ca un exilat din spiritualitate. Dar nu știm încă ce este spiritualitatea! Cu toate acestea, tocmai în momentul în care suntem într-o stare de exil începem să simțim ce ar trebui să fie spiritualitatea, unde există ea, de ce suntem departe de ea și ce ne lipsește.

Așa începem treptat să primim Kelim, dorințe de spiritualitate. Când aceste dorințe ating o măsură deplină, scăpăm din starea de exil. Devine cu adevărat insuportabil pentru noi și nu putem rămâne în ea.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 3/5/23, „Pesach (Paștele)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: