Există în iubire

528.02Întrebare: Există un fenomen bine cunoscut în fizică cu privire la efectele unei explozii nucleare. Nu știu exact procesul, dar când doi protoni cu aceeași sarcină sunt conectați, se resping reciproc. Și dacă aplici o anumită forță, depășești o barieră și îi conectezi, atunci are loc o explozie și se eliberează energie.

Același lucru se întâmplă și cu oamenii. În încercarea de a se uni unii cu alții, la început există respingere între ei, dar dacă depășesc această barieră, ei încep să se unească și energia este eliberată. Ce este această energie?

Răspuns: Aceasta este energie spirituală. Dacă oamenii depășesc egoismul, respingerea reciprocă și încearcă să se apropie unul de celălalt, atunci aceasta este o stare complet diferită. Încep să se regenereze între ei, să echipeze lumea superioară, relațiile superioare, proprietatea dăruirii.

Acestea nu sunt atracția și repulsia care există în lumea noastră fizică, ci proprietățile de atracție pe care trebuie să le creăm peste proprietăților noastre negative, egoiste. Există o singură proprietate în fiecare persoană – ceea ce este considerată egoism, adică dorința de a se mulțumi pe sine – care poate fi satisfăcută fie prin apropiere, fie prin respingere de ceva, la ceva, și așa mai departe.

Dacă încercăm să creăm proprietatea iubirii în noi înșine peste proprietăților egoismului, atunci începem să simțim cum este posibil să exiști în proprietatea iubirii. Această existență se numește proprietatea Creatorului.

KabTV „Stări spirituale” 02.07.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed