Fă un loc pentru Creator în adunarea prietenilor

Adunarea prietenilor (Yeshivat Haverim) este cea mai importantă acţiune. Iar asta nu este numai când ne adunăm fizic şi stăm împreună. Adunarea (stând împreună) în spiritualitate înseamnă că nu folosim dorinţele noastre de a primi, ci numai dorinţele de a dărui (a sta). Noi ne restricţionam dorinţele de a primi şi interacţionam numai cu dăruire.

În timpul pregătirii pentru adunarea prietenilor eu ar trebui să-mi imaginez că mă duc să asamblez şi să unesc părţile sufletului meu într-un singur suflet, într-un Partzuf spiritual, în ciuda tuturor diferenţelor. Şi cu cât creşte acest Partzuf, îmbunătăţindu-şi calitatea, cu atât mai vizibile vor fi diferenţele interioare dintre prieteni, pur şi simplu de nesuportat. Însă, în acelaşi timp, noi ar trebui să ne unim pentru a crea un Kli spiritual, un Partzuf în care există toate proprietăţile opuse şi se unesc deasupra tuturor diferenţelor.

De aici este clar că adunarea prietenilor este cea mai importantă acţiune prin care noi ne corectăm sufletul şi facem un loc pentru că Creatorul să se reveleze pe El Însuşi, iar noi realizăm scopul creaţiei.

Noi trebuie să percepem adunarea prietenilor nu ca pe o simplă întâlnire de o oră sau două, ci trebuie să ne gândim la esenţa acestei acţiuni. Scopul existenţei omului, misiunea sa în această lume, în lumea spirituală şi în viaţa lui, toate acestea trebuie aduse împreună la adunarea prietenilor că să aibă loc numai cu acest scop.

Adunarea prietenilor ajută în implementarea tuturor condiţiilor revelate în fiecare din noi şi în întreaga lume. Noi nu trebuie să ignorăm niciun parametru, ci trebuie să ataşăm pe fiecare într-un singur Kli pentru integralitatea sa maximă la nivelul nostru, pentru ca, Creatorul să se poată revela pe sine şi să ne bucure. 1

Din prima parte a lecţiei zilnice de Cabala 1/20/19, Scrierile lui Rabash, vol. 1, articolul 30 „Ce să căutăm în adunarea prietenilor”

1 Minutul 00:28

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: