Găsiți o viață nouă

232.05Când o persoană va muri și sentința de a ieși din lume este asupra sa, i se adaugă spiritul înalt. (Cartea Zohar)

Nu vorbim despre moarte materială. „A muri” înseamnă a te ridica de la o stare la alta.

Toate viețile și decesele despre care vorbește Cartea Zohar trebuie să le suportăm în timpul vieții noastre animale. O persoană trebuie să moară într-o  etapă anterioară și să se ridice la următoarea.

Precedenta pare să moară pentru el, așa cum spunem uneori: „Ești mort pentru mine. Nu te mai simt, nu te simt, nu te percep”. Şi noi trebuie să tratăm această stare în același mod: așteptați și acționați în așa fel încât să dispară, să devină o etapă învechită, rezolvată.

O persoană simte că dobândește o viață nouă. „Cine vrea să trăiască (să urce la nivelul următor), subjugă-te pe tine însuţi” la acest nivel.

I se adaugă Spiritul Înalt într-o măsură pe care nu a mai avut-o până acum. Spiritul pasului următor, lumina sa, coboară asupra unei persoane pentru a o ridica spiritual, moral și interior către pasul următor. Acest spirit este deasupra lui, ca lumina înconjurătoare (Ohr Makif).

Și din moment ce este asupra lui și se atașează de el, el vede aceea cu care nu a fost niciodată răsplătit să vadă, şi cu faptul că a văzut, că i se deschide pasul următor, că o lumină mai înaltă intră în el.

Din KabTV’s “The Power of The Book of Zohar” #20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed