Geografia spirituală, partea 5

Muntele Hermon până la Marea Moartă

Întrebare:  Există 32 de izvoare care coboară de pe Muntele Hermon și apele lor se adună pe platoul Golan. De ce exact 32? Le-a numărat cineva sau este o alegorie pură?

Răspuns:  Nu, nu este alegorie. Faptul este că întregul sistem al lumii superioare este format din 320 de părți și fiecare dintre ele este format din zece Sefirot. Prin urmare, așa cum s-a spus, 32 de fluxuri de lumină superioară coboară din punctul cel mai înalt prin sistemul numit lumina Hochma către Bina – Kinneret (Marea Galileii).

Întrebare:  De la râul Iordan până la Ierusalim se întinde teritoriul care corespunde forței Zeir Anpin. Care este această forță?

Răspuns:  Cert este că coborârea de Sus în jos este destinată să ofere apă celor inferiori. Cei inferiori sunt sufletele care aparțin lui Zeir Anpin și Malchut, adică Mării Moarte. În cele din urmă, este necesar să aducem apă în Marea Moartă.

Marea Moartă există de multe mii de ani. Acesta este cel mai jos punct de pe pământ la 420 de metri sub nivelul mării și astăzi poate chiar mai scăzut, deoarece devine constant mai puțin adânc. În el s-au format cratere uriașe care se adâncesc în pământ.

Marea Moartă este foarte aproape de partea interioară a Pământului, unde, în magma sa, întregul sistem de elemente chimice fierbe. Prin urmare, acest loc este foarte greu. Apa din mare este de asemenea specială. Oricât de mult este studiată, este imposibil să-i studiem pe deplin calitățile interne speciale.

Această mare reprezintă egoismul nostru, dorința de a primi, materia neagră, care se închide numai în sine și, prin urmare, nu există viață acolo.

Observaţie:  Este scris, totuși, că, după încheierea corectării, totul ar trebui să prindă din nou viață.

Comentariul meu: Doar dacă facem ceea ce trebuie, atunci Marea Moartă va primi toată bunătatea, lumina și apa de pe Muntele Hermon și va înflori. Atunci poate crește o vegetație luxuriantă, păduri și podgorii.

Din KabTV „Fundamentele Cabalei”, 1/28/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: