Grupul de zece este ceea ce creăm în noi

934Întrebare: Îmi pot imagina peștera din Machpelah ca pe un grup de zece în care am posibilitatea atât de a dărui cât și de a primi, adică de a-mi echilibra cumva egoismul?

Răspuns: Poți. Cu toate acestea, grupul de zece nu este peștera patriarhilor. Este ceea ce creăm în noi. Grupul reprezintă exact calitățile în care sunt revelate dăruirea și iubire, ceea ce determină calitatea Bina în ceea ce privește calitatea pământului (Malchut).

Astfel, toate progresele noastre se bazează pe ceea ce construim din noi înșine, din conexiunea noastră în grupul de zece, din întreaga lume, o calitate care este un grup sau chiar, puteți spune într-un anumit sens, o peșteră.

Întrebare: În principiu, omul ar trebui să găsească un mediu în care să poată dezvolta calitatea spirituală a dăruirii și iubirii?

Răspuns: Da, este corect.

Întrebare: Prin acest tip de poveste externă despre peștera din Machpelah, atingem unele calități interne?

Răspuns: Mi-e greu să vorbesc despre asta pentru că pentru mine nu este o poveste externă. Pentru mine are un singur sens.

Prin urmare, nu mă interesează tot felul de revolte care se întâmplă în aceste locuri sau ceva de genul acesta. Pentru mine, aceste locuri nu sunt fizice, ci pur interne.

KabTV „Stările spirituale” 23.04.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed