Grupul este un laborator pentru studierea Creatorului

938.05Munca spirituală depinde de modul în care creăm un grup, de modul în care ne conducem în el și de modul în care schimbăm tot felul de conexiuni și integrări în grup. În această măsură, noi, ca într-un laborator, începem să simțim influența Creatorului asupra noastră, uneori mai mult uneori mai puțin, alteori mai aproape și alteori mai departe etc.

Toate grupurile noastre din întreaga lume pot aranja deja aceste condiții între ele, astfel încât să poată studia Creatorul. În măsura în care se apropie, se extind sau se simt îndepărtați unul de celălalt, încep să-L simtă.

Creatorul este pur și simplu forța generală și noi suntem cei care Îl putem simți și schimba interior. Interior înseamnă în grup, în conexiunea dintre noi, care este locul în care Creatorul este atins.

Acesta este motivul pentru care aspirăm întotdeauna să creăm grupuri și să ne unim în ele conform sfaturilor profesorului nostru, cabalistul Rabash. Dacă lucrăm în acest fel, vom începe să simțim revelarea Creatorului din noi, în măsura în care ne apropiem unul de celălalt sau ne îndepărtăm unul de celălalt, chiar şi în mod artificial. Și apoi dobândim experiență în a putea lucra cu El.

Aceasta este o acțiune foarte interesantă numită lucrare spirituală. Prin efectuarea acestei acțiuni, putem ajunge la atributul în care Creatorul ne va umple. Odată ce vom fi umpluți de Creator, vom simți următoarele niveluri ale creației, deasupra lumii noastre.

Astăzi suntem de asemenea umpluţi de Creator, dar la cel mai de jos nivel animal. Prin urmare, acest nivel nu ne dă sentimentul eternității, perfecțiunii, cunoașterii. Întrucât suntem cu toții creați de Creator în același mod, ca și oameni asemănători unii cu alții și cumva conectați între ei, dar tocmai datorită Creatorului, nu simțim această unitate și Creatorul din ea.

Dar de îndată ce noi înșine devenim mai uniți unii cu alții, vom începe imediat să-L simțim. Prin urmare nivelurile următoare, care depind de unitatea noastră mai mare, se vor manifesta în noi sub forma cunoașterii.

KabTV “Fundamentele Cabalei” 22.12.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: