Haine curate pentru un suflet curat

595.01Dacă nu simțim plăcere de a fi purificați de bagajele din trecut, atunci nu vrem cu adevărat să fim purificați. La urma urmei, încă tânjim după plăceri care nu aparțin Creatorului, spre dăruire, mai degrabă vrem să fim umpluți egoist.

A scăpa de intenția egoistă, de a primi de dragul nostru, se numește lucrare de purificare. Pentru a face acest lucru, trebuie să sar în lumina superioară, ca în apă, și să mă cufund complet în ea, astfel încât lumina să acționeze asupra mea și să mă purifice.

Așa se întâmplă la fiecare grad nou. Când urcăm gradele de atingere ale Creatorului, apropiindu-ne mai mult de El, fiecare grad începe cu lucrarea de purificare a noastră. Aceasta este prima etapă. A doua etapă este deja sfințenia când suntem deja în legătură cu lumina superioară.

Dar mai întâi trebuie să scăpăm de egoismul nostru, să ne purificăm cu ajutorul luminii superioare de parcă ne-am scufunda în apă, în mare. Odată ce suntem purificați, ne putem îmbrăca haine curate, adică restricție, ecran și lumină reflectată.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 11/9/21, Scrieri ale lui Baal HaSulam, Shamati #54 „Scopul muncii-1”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: