În Cautarea Liberului Arbitru, partea 3

Deasupra Universului

Dacă ne ridicam si ne uităm la  întreaga imagine, exceptand umanitatea, la  natura neanimata, vegetativa și animata, atunci vom vedea o lege specială, uniformă, care ne tratează pe noi toți ca pe un sistem general. Mai mult decât atât, acest sistem este închis, integral și perfect interconectat în toate părțile sale.

Acesta este modul în care natura tratează pe toată lumea și doar noi, oamenii, suntem opusi lui, în esența noastră.

Acest lucru implică următoarele : dacă suntem opuși naturii, atunci o putem studia, înțelege, percepe din afara și putem deveni ca ea. Cu toate acestea, nu în mod natural, cum o face lumea inanimată, a florei și faunei, ci exclusiv și independent, ridicându-ne la comuniune, la nivelul superior al naturii, care se află chiar deasupra Universului nostru si deasupra Big Bang-ului, care l-a declanșat.

Acesta este adevăratul nivel uman, nivelul omului, de la cuvântul „Adam”, ce înseamnă similar (Domeh) cu sistemul general. In acest fel, vom prelua controlul asupra acestuia, vom înțelege și percepe întreaga natură, vom pătrunde profunzimile sale și ne vom include în ea. Aceasta este esența, scopul vieții noastre și libertatea noastră de voință. Numai acest lucru are valoare in viață. Altfel, vom rămâne furnici mizere care execută comenzile corpului nostru.

Și acest lucru înseamnă că trebuie să găsim o metodă care ne va permite să stăm în fața naturii, pentru a studia, dezvălui și de cerceta și, în același timp, prin aceasta, pentru a ne forma în echivalența cu această natură universală și globală, care include în sine întregul Univers, omenirea și cine știe ce altceva.

Aceasta este ceea ce trebuie să atingem. Numai dacă am atinge acest sistem universal, dacă l-am deschide, dacă aflu de ce exist, modul în care am fost creat, cum trăiesc și mă dezvolt și ce formă de natură inteligenta trebuie să ajung, abia atunci imi voi da seama.

Aceasta este libera mea alegere : a obține aceasta sau nu, a intra în interacțiune, în conexiune, cu natura sau cel puțin în familiaritatea și înțelegerea ei sau nu. O persoană se poate autoconstrui în mod liber, prin absorbția întregului sistem, până la cele mai mici detalii în mintea și sentimentele sale. Și apoi el va fi numit un om (Adam).

În această stare el combină două forțe opuse în el însuși. Pe de o parte, în funcție de natura acestei lumi, este egoist, dar pe de altă parte, în funcție de natura lumii globale, este altruist. El are sansa de a dobândi a doua forță. Iar această șansă așteaptă sa fie pusa in aplicare. O persoană este condusa la această oportunitate și apoi totul depinde de el, doreste sau nu ? El descoperă metoda, carti semnificative, mentori și un grup pentru punerea sa în aplicare, cu alte cuvinte, locul în care își pune în aplicare legătura cu natura. În acest fel, o persoană poate merge mai departe și poate să se dezvolte spre stadiul în care natura i se va revela.

Și el este liber pe această cale. La urma urmei, el poate, cu acordul sau, să fie inclus în mod liber în grupul care îl învață cum să se conecteze, să se alăture la sistemul global al naturii.

Din emisiunea de pe KabTV  „O viață nouă” 6/28/16

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: