“În ce constă porunca a 8-a (Să nu furi)?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: În ce constă porunca a 8-a (Să nu furi)?

Porunca a opta, „Să nu furi”, este aceeași cu porunca anterioară, „Să nu comiți adulter”, singura diferență fiind că adulterul și furtul se referă la două niveluri diferite de dorințe.

Natura este construită din patru niveluri ale dorinței: mineral, vegetal, animal și vorbitor (de asemenea, uman). Aceste patru niveluri ale dorinței există în natură în general, precum și în interiorul nostru.

Furtul este atunci o acțiune similară cu adulterul, dar este o interdicție la un nivel diferit al dorinței. Comiterea adulterului este atunci când folosim oamenii de dragul propriului beneficiu, în timp ce furtul este atunci când folosim nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii de dragul propriului beneficiu.

Prin urmare, acolo unde „Să nu comiți adulter” este un act de a-i folosi pe ceilalți în folosul propriu la nivel uman, „Să nu furi” este un act de a folosi nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii în propriul folos.

Bazat pe emisiunea TV, „Stări spirituale” cu Cabalistul dr. Michael Laitman pe 26 decembrie 2019. Scris / editat de studenții Cabalistului dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: