În circuitul sufletelor

În „Introducere la Cartea Din gura unui înțelept”, Baal HaSulam scrie: „Este știut din cărți și de la autori că studiul Înțelepciunii Cabala este absolut obligatoriu pentru fiecare om din Israel….dacă cineva studiază….dar nu a învățat Înțelepciunea Cabala, el trebuie să se reîncarneze în această lume pentru a studia secretele Torei și Înțelepciunea Adevărului. ….

Prin urmare, o puteți vedea ca pe o necesitate absolută pentru oricine din Israel, oricine ar fi, să se angajeze în internalitatea Torei și în secretele ei. Fără asta, intenția Creației nu va fi împlinită în el.

Acesta este motivul pentru care noi ne reîncarnăm, generație după generație, până la generația actuală, care este sedimentul sufletelor asupra cărora intenția Creației nu a fost împlinită, fiindcă ei nu au obținut secretele Torei în generația trecută.”

Este datoria noastră să facem acest ultim efort și să răspândim Înțelepciunea Cabala, metoda de corectare a sufletelor care coboară acum în lumea noastră. Acestea sunt cele mai mici, cele mai de jos și cele mai nesemnificative suflete. Dar, datorită insignifianței lor, ele vor răspândi după corectare cea mai mare Lumină.

Aici operează legea relației inverse dintre dorință și Lumină. De aceea, cele mai de jos dorințe, care există în lumea noastră, sunt cele care vor răspândi cea mai mare Lumină, cea care va corecta toate sufletele, le va conecta și le va da un singur mare impuls comun, de la care ele toate se vor uni.

Întrebare: Sunt sufletele reîncarnate în lumea noastră, mereu aceleași suflete?

Răspuns: Nu. Uneori există și reînoiri și îmbinări ale sufletelor, fuzionarea reciprocă și divizarea lor. Este foarte complicat. Ca într-un organism viu: celulele, lichidele și sistemele sunt în mod constant înlocuite și transformate.

Acest lucru poate fi înțeles numai în sentimente. Când cineva revelează tot sistemul, el începe să vadă ce se întâmplă în el. Și asta se poate revela numai dacă omul încearcă permanent să-și închipuie că, tot ceea ce se întâmplă în el, vine de la Creator.

Din Lecția de Cabala în limba rusă 29/10/2017

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: