În fața mării furioase

608.02Întrebare: Odată ce fii lui Israel au primit permisiunea faraonului de a părăsi Egiptul, au părăsit-o în grabă. Cu toate acestea, faraonul a început să regrete că a lăsat oamenii să plece și și-a trimis armata în urmărirea lor.

Ce înseamnă în munca interioară a omului faptul că Faraonul a regretat ​​și de ce?

Răspuns: Omul care fuge de egoismul său trebuie să iasă o dată pentru totdeauna. Din el Senzația de graniță pe care o simte omul când o trece, este starea de trecere prin Marea Roșie.

Fii lui Israel simt în acel moment cea mai puternică creștere a egoismului, care îi obligă să se întoarcă înapoi și să se întoarcă în Egipt, la sclavia egoistă și, ca înainte, să cedeze ego-ului lor.

Nu știu ce să facă. Pe de o parte, sunt dornici să meargă acolo, pe de altă parte, sunt dornici să rămână aici. În această stare, ei stau în fața a ceea ce se numește marea furioasă, deoarece toate acestea se întâmplă în interiorul omuliu.

Întrebare: În interiorul omului sau al unui grup de oameni?

Răspuns: În interiorul fiecărei persoane din grupul de oameni care încearcă să se ridice deasupra egoismului pentru a se conecta și a fi în conexiunea dintre ei pentru a trece bariera egoistă.

Întrebare: Astfel, așa cum ne spune Tora alegoric, în fața lor se află marea, în spatele lor carul faraonului, iar Creatorul îi spune lui Moise: „Ridică toiagul tău”. Moise ridică toiagul, iar apele se împart în două. Ce inseamna asta?

Răspuns: Aceasta este aceeași tehnică ca atunci când omul avansează cu ajutorul unui toiag.

Toiagul înseamnă să meargă prin credință deasupra rațiunii. Toiag în ebraică este „Mate” (mai jos), adică mai jos decât părerea ta, rațiunea ta, egoismul tău. Trebuie să îți cobori egoismul atât de mult încât să ignori ceea ce îți spune și să treci deasupra lui. Această tehnică ajută omul să treacă prin Marea Roșie.

De îndată ce fii lui Israel au trecut deaî cealaltă parte, marea a revenit la starea sa normală și a înghițit toți egiptenii. Aceasta înseamnă că această condiție îi ucide pe cei care nu doresc să se deplaseze prin credință deasupra rațiunii în calitatea de dăruire, conexiune, deasupra egoismului lor. Adică nu veți avea realizări spirituale, nu veți putea traversa Marea Roșie. Nu veți putea să o traversați și să găsiți o calitate externă care este mai mare decât egoismul vostru. Prin urmare, toate dorințele noastre egoiste sunt înecate în mare.

Despărțirea mării simbolizează separarea dintre dorințele egoiste și cele altruiste. O parte din ele, dorințele altruiste, ies din mare și o altă parte, „egiptenii”, pier.

KabTV „Stări spirituale” din 02.02.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: