Înțelege-ți esența

Întrebare: Ce este omul, potrivit Cabalei? Care este esența lui?

Răspuns: Natura lumii noastre este împărțită în niveluri mineral, vegetal și animal. Conform stării noastre actuale, aparținem nivelului animal, deoarece, ca orice animal, suntem angajați în întreținerea corpului nostru, a vieții noastre pământești.

Cu excepția faptului că animalele se servesc cu ajutorul instinctelor care le comandă și le împinge să-și asigure existența, noi suntem comandați nu numai de instinctele personale, ci în principal de cei care sunt determinați de societate, de mediu.

În principiu, animalele au și o familie, o tabără, conducători. Dar totuși, se bazează pe un control clar natural, instinctiv, care vine din interior. Ierarhia și lupta lor se realizează direct și simplu, în timp ce la oameni este foarte dificil.

Nu înțelegem prin ce algoritm ar trebui să acționăm în legătură unul cu celălalt și în legătură cu societatea din jur. Nu suntem conștienți de modul în care societatea ne comandă și determină dezvoltarea noastră, valorile noastre și cum ne ghidează.

În acest sens, omul este pur și simplu confuz și nefericit în comparație cu animalele. Ele știu exact ce vor, se păstrează în mod clar descendenții și mediul înconjurător, în măsura în care le permite ecologia. Dar un om nu este așa.

Acesta vizează în mod constant autodistrugerea. La urma urmei, ceea ce ne este dat de natură nu este îndreptat spre dezvoltarea noastră pământească. Nu ar trebui să ne dezvoltăm doar în pentru a ne sluji corpul, pentru plăceri, hrană, sex, bogăție, etc. Vedem că acestea, de fapt, nu ne aduc nici o fericire sau împlinire, nici un profit real, ci doar ne întunecă viața.

Ne direcționăm greșit toate acțiunile. Dacă am putea folosi corect dorințele noastre sociale – faimă, putere, bogăție, cunoaștere – pentru a ne direcționa să atingem un nivel superior, starea de „om”, atunci am ajunge cu adevărat la nivelul „Omului”.

Close-up” KabTV 19.08.09

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed